Per dag heeft de ANWB gemiddeld 3.000 pechmeldingen op de alarmcentrale van autopech. Dit komt neer op 1,2 miljoen pechmeldingen per jaar! De kans bestaat dat u hier één van bent. Denk aan zwarte rook uit de motor of een rood lampje dat begint te branden. Weet u wat te doen bij autopech? In dit blogartikel vertellen wij alles wat u moet weten bij pech onderweg.

Uw veiligheid

Niets is zo belangrijk als uw veiligheid wanneer u met de auto langs de kant van de weg komt te staan. Wanneer u de volgende stappen doorloopt, weet u zeker dat u er alles aan doet om uw eigen veiligheid te garanderen totdat de hulp bij autopech is gearriveerd.

Auto leasen?

Hulp bij autopech

Wanneer u met pech langs de weg staat en u voor uw eigen veiligheid en voor de veiligheid van de andere inzittenden hebt gezorgd, is het tijd geworden om hulp bij autopech in te schakelen. Wanneer u lid bent van de ANWB, kunt u hen bellen (0592 390 537) of benaderen via de wegenwacht app. Ook wanneer u geen lid bent, kunt u de ANWB benaderen. Echter zal het dan wel duurder uitpakken.
De alarmcentrale zal u vragen waar u met uw auto staat. Dit kunt u eenvoudig aflezen aan de hectometerpaaltjes aan de kant van de weg. Een hectometerpaaltje bestaat uit de volgende vier informatiebronnen:

  1. Het wegnummer, bijvoorbeeld de A10;
  2. De richting, dus rechts of links;
  3. De hectometeraanduiding;
  4. Een extra aanduiding in de vorm van een zwarte letter (a t/m z) op een gele achtergrond. De letter A staat bijvoorbeeld voor Afrit van de hoofdrijbaan Rechts.

Wat te doen bij autopech met een lease auto

Hebt u een leaseauto? In dat geval kunt u het beste contact opnemen met uw leasemaatschappij. Het is aan te raden om het noodnummer ten alle tijden in uw telefoon te hebben staan, zodat u deze niet meer hoeft op te zoeken wanneer het erop aan komt. Dit nummer is vaak ook terug te vinden op de servicepas die u van uw leasemaatschappij hebt ontvangen. Als het in uw pakket zit, hebt u ook direct recht op een vervangende auto. Dit geldt ook voor vervangende auto buitenland.

Tips bij pech in het buitenland

Auto leasen?

Conclusie

Wat te doen bij autopech? Allereerst is uw eigen veiligheid en de veiligheid van uw medepassagiers het belangrijkste. Wanneer iedereen veilig aan de kant van de weg staat, kunt u de hulp inschakelen van bijvoorbeeld de ANWB of uw eigen leasemaatschappij. Dit geldt eventueel ook voor het buitenland. Echter dient u er rekening mee te houden dat in het buitenland andere regels en wetten gelden. Ga goed voorbereid op pad en weet altijd waar u aan toe bent.

Al meer dan 215 klanten beoordelen ons met een 8,9

Inmiddels hebben wij al een groot aantal particulieren geholpen bij hun zoektocht naar de perfecte leaseauto. Hierdoor hebben wij een aantal reviews kunnen verzamelen. Benieuwd wat onze klanten over ons te zeggen hebben? Bekijk onze reviews via KlantenVertellen voor PriveLeaseCenter en lees hoe klanten ons ervaren. Your drive is our passion.

Maak kennis met ons team

Onze mobiliteitsadviseurs staan voor u klaar. Maak kennis met het team en lees meer over onze passie.

Team AutoLeaseCenter

Voordelige private lease? PriveLeaseCenter, uw persoonlijke private leasevergelijker.

Helder en transparant

PriveLeaseCenter heeft voor u de meest scherpe actieaanbiedingen en daarmee profiteert u van extra korting op onze reeds zeer scherpe tarieven. Staat uw auto niet tussen de actie auto’s, dan kijkt u gewoon in ons totale aanbod. Tevens breiden wij ons assortiment steeds verder uit. Op zoek naar een bepaald model? Houd dan onze website regelmatig in de gaten!

Private lease aanbod van merken

Het aanbod van merken en modellen voor privelease wordt steeds verder uitgebreid en een groot aantal van onze private lease modellen zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar. Tevens kunt u kiezen uit verschillende looptijden en kilometrages en kunt u op onze website ook meteen het leasetarief zien. Vervolgens kunt u eenvoudig de offerte in uw mail aanvragen of meteen vrijblijvend de bestelling plaatsen.

Private lease via ons

Via onze site kunt u eenvoudig zoeken in het aanbod van private lease, de auto samenstellen en vervolgens van uw favoriete auto een private lease offerte aanvragen. Heeft u nog vragen over onze private lease aanbiedingen? Of kunnen wij u ergens anders mee helpen? Neemt u dan gerust contact met ons op. De mobiliteitsadviseurs van PriveLeaseCenter staan u graag te woord en kunnen u adviseren over de verschillende private lease mogelijkheden.

  • Hulp nodig
  • Hulp nodig
Hulp nodig?
Wij helpen u graag!