Je bent toe aan een nieuwe auto. Of misschien mag je er wel één uitzoeken voor je werk omdat je veel op de weg bent. Dan komt de vraag ‘wanneer kan je een auto leasen?’ natuurlijk gauw in je op. Ook wanneer een lease auto van de zaak voordeliger is dan continu met jouw eigen auto op pad gaan, is de keuze voor zakelijke lease een logische stap. Maar wanneer is een auto leasen voordelig voor jou? En wanneer kom je in aanmerking voor autolease? In dit blogartikel vertellen we jou wat de vereisten zijn voor private lease, maar ook voor zakelijke lease of lease als ZZP’er.

wanneer kan je een auto leasen

Wanneer kan je een auto leasen?

Private lease is de laatste jaren enorm in opkomst. Dat betekent dat het leasen voor jou als particulier ook steeds gemakkelijker wordt. Wil je gaan kiezen voor private lease, dan is het belangrijk dat je dit doet bij een bedrijf, leasemaatschappij of intermediair die is aangesloten bij het Private Lease Keurmerk. Zo weet je zeker dat het bedrijf voldoet aan de gestelde eisen en dat jij, als klant, ook beschermd wordt.

Direct leasen

Maar wanneer kan je een auto leasen als particulier? Waar moet je aan voldoen? De volgende eisen gelden voor particulieren die ervoor kiezen om een auto te leasen via priveleasecenter.nl.

Minimuminkomen

Wanneer kun je een nieuwe auto leasen? Zoals hierboven aangegeven moet je aan het minimum inkomen kunt doen voordat je geaccepteerd zal worden. Dit verschilt per persoon en per auto. De leasemaatschappij zal om een kopie van jouw salarisstrookje vragen, een bankafschrift en je ID-kaart of paspoort. Met deze informatie wordt het financiële risico berekend. Daarbij wordt ook gekeken naar je woonplaats, woonsituatie en eventuele schulden of achterstallige betalingen. Na deze controle ontvang je bericht of je een auto mag en kunt leasen.

Direct leasen

De vraag ‘wanneer kan je een auto leasen?’ kan dus eenvoudig beantwoord worden. Wanneer je voldoet aan de gesteld eisen en een minimuminkomen hebt, dan is het voor jou mogelijk om een auto te leasen voor privé gebruik.

Zoek vooraf altijd uit wat voor jou het handigst is, voordat je een beslissing maakt. Een verkeerde beslissing nemen op basis van een verkeerde inschatting, kan namelijk hoog in kosten gaan oplopen. Bespreek alle voor- en nadelen van jouw persoonlijke situatie bijvoorbeeld door met jouw accountant of belastingadviseur. Ook onze mobiliteitsadviseurs staan graag voor je klaar om je te helpen met alle vragen en onduidelijkheden.

  • Hulp nodig
  • Hulp nodig
Hulp nodig?
Wij helpen u graag!