Veel gestelde vragen

Onze klanten beoordelen ons met een:

⭐⭐⭐⭐⭐ 9,2/10

Algemeen | Vervangend vervoer | Bestellen & Afleveren | Financiële toetsing/acceptatietraject | Het leasecontract | Gebruik | Schade & Verzekeringen | Tussentijds beëindigen/opzeggen | Facturatie | Fiscale aspecten

Algemeen

Wat is Private Lease?

Private leasen (of privé leasen) is zorgeloos rijden in een splinternieuwe auto voor een vast en scherp bedrag per maand. Dit betekent een einde aan vervelende onverwachte kosten voor bijvoorbeeld onderhoud en reparatie. Het enige wat nog zelf betaalt moet worden is brandstof, parkeerkosten en eventuele boetes. Daarnaast heeft u de zekerheid van het Keurmerk Private Lease. Eigenlijk is leasen een mooi woord voor huren. U bent geen eigenaar maar huurt de auto. U bepaalt zelf hoe lang u de auto leaset (variërend tussen de 12, 24, 48 of 60 maanden, afhankelijk van de actie). Geen rompslomp meer, maar zorgeloos autorijden voor een scherp tarief!

Hoe werkt Private Lease?

1. Selecteer uw auto:
Bent u op zoek naar de goedkoopste private leaseauto, of naar een specifieke auto die past binnen uw budget? Met Private Lease rijdt u in een nieuwe auto voor een vast bedrag per maand. Kies de auto die past bij uw persoonlijke situatie. In ons lease aanbod hebben wij voor ieder budget diverse aantrekkelijke auto’s geselecteerd met een rijk uitrustingsniveau.

2. Stel uw contract samen en vraag uw offerte aan of bestel uw auto:
Standaard wordt het maandbedrag berekend op basiskilometers (10.000 of 12.000 kilometers per jaar). Schat het aantal kilometers dat u per jaar gaat rijden zo goed mogelijk in en selecteer het jaarkilometrage dat op uw situatie van toepassing is. Kies eventueel voor een kortere of langere looptijd van het contract. Verder kunt u optioneel kiezen voor extra zekerheden die passen bij uw persoonlijke situatie. Vul nu alleen nog uw contactgegevens in en bestel uw nieuwe Private Leaseauto of vraag uw offerte aan.

3. Na uw bestel- of offerteverzoek:
Per e-mail ontvangt u uw offerte, vanzelfsprekend heeft deze een prijsgeldigheid van 14 dagen. Heeft u uw keuze al gemaakt en op bestellen gedrukt dan ontvangt u het verzoek een aantal documenten in te sturen voor de financiële acceptatie via EDR. Zodra deze ontvangen zijn wordt het financiële acceptatie proces opgestart. Dit duurt gemiddeld 1 tot 3 dagen. Wanneer de financiële acceptatie positief is uitgevoerd, ontvangt u het leasecontract. Na ondertekening hiervan wordt de bestelling bij de leverancier vastgelegd en wordt uw splinternieuwe auto een feit.

Auto privé leasen of kopen, wat past het beste bij uw situatie?
Uw huidige auto is bijna toe aan vervanging en u hebt goede verhalen gehoord over Private Lease. Maar toch twijfelt u. Wat is nu slimmer? Wat zijn de verschillen in kosten? En hoe zit het bijvoorbeeld met de verzekering en opgebouwde schadevrije jaren?
Wat is goedkoper, auto leasen of kopen?
In veel gevallen kunt u met Private Lease goedkoper uit zijn dan met koop. Wilt u Private Lease vergelijken met koop, maak dan een juiste vergelijking en weet wat een auto precies kost. Dit klinkt logisch. Toch blijkt uit onderzoek dat meer dan 85% van de autobezitters geen idee heeft wat hun auto eigenlijk kost per jaar. Kosten waar u rekening mee moet houden zijn:
– Aanschaf;
– Afschrijving;
– Verzekering;
– Motorrijtuigenbelasting;
– Reparaties;
– Onderhoud;
– Winterbanden;
– Onvoorziene uitgaven.
Hoe het zit met de verzekering, schadevrije jaren en no-claim korting wanneer men van koop overstapt op Private Lease?
Veel mensen vragen zich af hoe het zit met de verzekering, schadevrije jaren en no-claim korting wanneer men van koop overstapt op Private Lease. De auto is all-risk verzekerd. Binnen het contract bouwt u geen schadevrije jaren op volgens het bonus-malussysteem. Wel kunt u na afloop van het contract een schadeoverzicht, schadevrij verklaring, schadebeeldverklaring opvragen. Wanneer u weer wilt overstappen op koop beoordeelt de verzekeraar op dat moment of u op basis van het schadeoverzicht premiekorting krijgt. Dit zal per verzekeraar verschillen.
Huidige auto verkopen?

Als u kiest voor een private leaseauto, dan helpen wij u ook bij het verkopen van uw eigen auto. Daarvoor verwijzen we u graag naar 247auto.nl, onze samenwerkende partner. Dit is een bemiddelingssite, waar u de auto op kan plaatsen. Zij nemen de verkoop van de auto van u over zodat u er zelf geen extra tijd aan kwijt bent. Zij benaderen dealers, autobedrijven en handelaren voor u om zodoende de beste prijs voor de auto te kunnen krijgen. De auto zal aan de hand van foto’s in de verkoop gaan. 

Hoe kunt u uw persoonsgegevens wijzigen?
Als u uw persoonlijke gegevens (b.v. bankrekeningnummer of adres) wilt wijzigen dan kunt u dit doorgeven in uw persoonlijke online omgeving bij de leasemaatschappij.

Vervangend vervoer

Hoe is vervangend vervoer geregeld?
De kosten voor de eerste dag (24 uur) voor een vervangende auto zijn voor eigen rekening. De aanbieder van de vervangende auto heeft geen inzicht in de overeenkomst die wij met elkaar gesloten hebben. Houd er daarom rekening mee dat u voor de eerste dag van ons een factuur ontvangt voor het vervangend vervoer.

Als het schadeherstel langer duurt dan 24 uur dan zijn de kosten ná de eerste dag voor de leasemaatschappij. Als vervangende auto wordt veelal een auto uit het A-segment, om u in ieder geval mobiel te krijgen. Soms kunt u contractueel kiezen voor direct vervangend vervoer, dan zijn de kosten direct voor de leasemaatschappij.

Bestellen & Afleveren

Is zelf de leverende dealer te bepalen?
Dat is helaas (meestal) niet mogelijk. De scherpe tarieven ontstaan door inkoopafspraken die onze samenwerkende partners maken waardoor zij zullen doorgaans zelf de leverende dealer selecteren. Daarbij probeert men altijd zoveel mogelijk rekening met uw woonplaats.
Kan ik nog andere opties en/of accessoires toevoegen?
Meestal is dat is niet mogelijk. Alle keuzemogelijkheden bieden wij aan op onze website bij de geselecteerde private lease auto.
Hoe bepaal ik mijn kilometrage?

Soms is het lastig om uw jaarlijkse kilometrage in te schatten. Houd hierbij rekening met bijvoorbeeld:
– woon- werkverkeer;
– zomer -en/of wintervakanties;
– familiebezoeken en sport;
– zakelijke ritten.

Is de auto na het online bestellen definitief besteld?

Nee, nadat u uw bestelling hebt geplaatst ontvangt u per e-mail een bevestiging met daarin de vervolgstappen. Hierin staat aangegeven welke gegevens nodig zijn voor de financiële acceptatie. Als deze is afgerond ontvangt u het leasecontract, waarna de auto definitief besteld kan worden.

Wanneer wordt mijn auto afgeleverd?

Zodra het getekende leasecontract is ontvangen is, wordt uw nieuwe auto besteld bij de leverancier. U krijgt een bericht over de (verwachte) leverdatum. De verwachte afleverdatum en levertijd is gebaseerd op de informatie die we vanuit de dealer ontvangen. Wij hebben helaas geen invloed op de verwachte levertijd (of eventuele vertragingen)..

Waar wordt de auto afgeleverd?

Er wordt zoveel mogelijk rekening met uw woonplaats en de leverende dealer. Het komt ook voor dat er een speciale actie is met een geselecteerde leverancier. In dat geval kan het zijn dat de afstand voor u niet ideaal is. Tegen betaling kunt u dan kiezen voor het thuisbezorgen van uw auto. Dit heeft echter niet de voorkeur omdat men u dan geen gedegen uitleg kan geven over de nieuwe auto.

Financiële toetsing/acceptatietraject

Geldt er een leeftijdsgrens?

De minimum leeftijd is 18 jaar. Er is geen maximale leeftijd.

Waarom word ik financieel getoetst door EDR Credit Services?

Wij vinden het erg belangrijk dat de lease overeenkomst verantwoord is voor beide partijen. EDR Credit Services voert voor ons de financiële toetsing en acceptatie uit. Deze is erop gericht om de risico’s op betalingsproblemen te beperken. EDR Credit Services hanteert daarbij de draagkrachtnormen zoals voorgeschreven door het Keurmerk Private Lease.Conform de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease, worden afgesloten contracten geregistreerd bij het BKR. Hierdoor wordt u als consument beschermt tegen te veel leningen en de daarbij behorende (hoge) rentes. Wel zo verantwoord! Door het Keurmerk Private Lease is bepaald dat het bij het BKR in te registreren bedrag 65% van het totale leasebedrag moet zijn. Op deze manier bent u zeker van verantwoorde toekomstige betalingsverplichtingen.
Voorbeeld: Als u een overeenkomst voor 24 maanden met een termijnbedrag van €250,- afsluit, dan wordt €3.900,- geregistreerd. Dit is als volgt berekend: (€250,- x 24 = €6.000,-) x 65% = €3.900,-
Registratie van het leasecontract hoeft absoluut niet nadelig te zijn. Wanneer u netjes het afgesproken maandbedrag voldoet, zien andere of toekomstige kredietverstrekkers dat u een trouwe betaler bent. Wel kan deze registratie mogelijk invloed hebben op andere financiering aanvragen, zoals een hypotheek.

Kan ik ook een aanbetaling doen?

Het is niet mogelijk om een aanbetaling te doen.

Moet mijn partner mee tekenen?

Als u wilt dan kan uw partner het contract mee ondertekenen. De draagkrachtnormen voor samenwonenden/gehuwden zijn hoger dan voor alleenstaanden. Doorgaans zijn de kansen hoger op een positieve toetsing indien u op basis van twee inkomens het toetsingstraject ingaat.

Uit welke stappen bestaan het toetsen van de kredietwaardigheid?

EDR Credit Services werkt in opdracht van meerdere leasemaatschappijen aan de financiële goedkeuring van uw aanvraag. De financiële goedkeuring bestaat uit de volgende stappen:
– Aanvullen/aanpassen persoonlijke gegevens;
– Geautomatiseerde krediettoetsing;
– Aanleveren benodigde documenten;
– Beoordelen van uw aanvraag door een kredietanalist;
– Definitief advies EDR Credit Services.
Voor de verdere behandeling van uw aanvraag voor de Private Leaseauto heeft men gegevens nodig over uw gezinssituatie, bron van inkomsten en maandelijkse lasten. U ontvangt van EDR Credit Services per e-mail een link naar het leaseportaal van EDR. Hier kunt u de benodigde informatie aanleveren. Voor een snelle afhandeling verzoeken wij u dit binnen 3 dagen na aanvraag aan te leveren.

Het leasecontract

Wat is inbegrepen in het maandbedrag?

– Regulier onderhoud, reparaties, vervanging van banden en een eventuele APK keuring. Hiervoor kunt u gebruik maken van de gratis haal- en brengservice;
– Vervangend vervoer in Nederland als onderhoud of een reparatie aan de auto langer duurt dan 24 uur;
– Motorrijtuigenbelasting (MRB). Dit is een indirecte belasting die onder meer in Nederland wordt geheven op het bezit van een motorvoertuig en niet over het gebruik. Het is dus een houderschapsbelasting. Een populaire benaming is wegenbelasting;
– Pechhulp onderweg in binnen- en buitenland;
– WA-verzekering en dekking van cascoschade (allrisk);
– Afschrijving en rente.

Wat zit niet in het leasecontract?

In het maandbedrag zijn niet de gebruikskosten zoals brandstof of parkeer- en tolgelden opgenomen. Eventuele kosten voor vloeistoffen en smeermiddelen buiten het normale onderhoudsschema zijn ook voor uw rekening, zoals bijvoorbeeld extra ruitenwisservloeistof.

Kan ik nog wat toevoegen aan het contract nadat de auto is afgeleverd?

Wilt u contractopties toevoegen, dan is dit vaak nog wel mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een aanvullende verzekering of vervangend vervoer in het buitenland. Het is moeilijker om nog zaken aan de auto toe te voegen na aflevering. Fabrieksopties kunnen we nooit later toevoegen. Voor overige zaken kunt u het beste contact met ons opnemen.

Kan ik het aantal kilometers in mijn contract aanpassen?

Als u zo af en toe meer kilometers rijdt dan vooraf ingeschat, dan kunt u het contract aanpassen, maar het is meestal voordeliger om de meerkilometers af te rekenen. Bij het afsluiten van het Private Lease contract kunt u navragen hoeveel u betaalt per meerkilometer. U kunt van tevoren al inschatten wat de eventuele kosten zijn per meerkilometer. Wanneer u structureel meer kilometers rijdt dan vooraf ingeschat, dan kunt u tijdens de contractperiode uw maand- of jaarkilometrage verhogen. Het verlagen van uw kilometrage kan in de meeste gevallen ook zonder problemen, neem daarvoor contact met ons op zodat wij u daarvoor kunnen informeren.

Hoe werkt het inleveren van de auto?

Uiteraard hopen wij dat het leasen van een auto zo goed bevalt dat u nooit meer anders wilt. Maar besluit u toch te stoppen met leasen, dan levert u na afloop van het contract de auto weer in. Controleert u de auto’s goed op schades voordat u uw auto inlevert. Van onze samenwerkende partners hebben wij een inleverprotocol zodat u precies weet wat van u wordt verwacht. Tijdens de inleverafspraak wordt gecontroleerd of de auto schoon en compleet is met sleutels, kentekenbewijs en eventuele accessoires. Ook checken wij op niet-gemelde schades die groter zijn dan de acceptabele schades.

Gebruik

Kan ik met mijn leaseauto op vakantie naar het buitenland?

Ja dat mag, tenzij dat land niet op de groene verzekeringskaart staat. Check dat dus vooraf goed. In het buitenland heeft u ook recht op hulp.

Mogen anderen ook in de auto rijden?

Het is geen probleem als uw partner of gezinsleden in uw private leaseauto rijden, op voorwaarde dat zij een geldig rijbewijs hebben volgens de Nederlandse wet. Het is niet toegestaan om de auto tegen betaling aan te bieden en/of verhuren aan anderen.

Wat gebeurt er als ik pech heb met de auto?

U heeft recht op zowel pechhulp in het binnen- als ook het buitenland. Bovendien is vervangend vervoer in Nederland na 24 uur geregeld. De eerste 24 uur zijn voor eigen kosten.

Waar wordt het onderhoud en/of APK keuring uitgevoerd?

Afhankelijk bij welke samenwerkende partner wij uw overeenkomst hebben ondergebracht wordt het onderhoud (of APK keuring) uitgevoerd bij een onafhankelijke servicepartner of de officiële merkdealer of. Wij informeren wij u graag daarover, stuurt u ons een contact verzoek?

Schade & Verzekeringen

Is de auto ook verzekerd in het buitenland?

Ja, de dekking geldt ook voor het buitenland. De landen waar de auto verzekerd is staan vermeld op de groene verzekeringskaart.

Welke verzekering is inbegrepen?

De auto heeft een WA-dekking (wettelijke aansprakelijkheid), zoals dat verplicht is in Nederland. Dit is een dekking voor aan anderen toegebrachte schade. Daarnaast is er ook een casco-dekking van toepassing. Dit wordt meestal aangegeven als een all-risk dekking. Hiermee is schade aan of diefstal van de auto verzekerd. Eventuele persoonlijke schade of letselschade worden niet gedekt door de casco-verzekering. Vanzelfsprekend zijn hier wel verzekeringen voor af te sluiten! Voorbeeld hiervan is de Schadeverzekering inzittenden om persoonlijke materiële schade of letselschade als gevolg van een ongeval te verzekeren. Meer informatie hierover krijgt u door ons te contacten.

Waarvoor mag ik de auto niet gebruiken?

U mag de leaseauto niet gebruiken voor rijlessen, wedstrijden, behendigheidsritten of andere activiteiten die buiten het reguliere autorijden vallen. In die situaties is de auto niet verzekerd.

Waar vind ik de GROENE KAART.

Een verzekeringsbewijs, of in de volksmond ook wel bekend als de ‘groene kaart’ is in de meeste EU landen niet meer fysiek verplicht. Vanzelfsprekend kunt u wel een exemplaar opvragen.

Zijn de premie en de eigen bijdrage bij schade vast?

De verzekeringspremie staat vast tijdens uw contract. Alleen als er vanuit de overheid veranderingen worden opgelegd, kan de premie aanpast worden. Voor elke niet verhaalbare schade geldt een standaard eigen bijdrage. In uw leasecontract leest u welk eigen risico op u van toepassing is. Het kan zijn dat het schadebedrag lager is dan het eigen risico. In dit geval betaalt u natuurlijk alleen het bedrag van de schade en niet het volledige eigen risico.

Wat gebeurt er met reeds opgebouwde schadevrije jaren die u hebt opgebouwd, voordat u een Private Lease contract afsluit?

Schadevrije jaren worden drie jaar bewaard in het ROY-data systeem (database voor schadeverzekeraars). Daarna komen ze te vervallen. Afhankelijk van uw verzekeraar kunt u ze wellicht overhevelen aan een familielid, zoals uw partner. Binnen het contract bouwt u geen schadevrije jaren op volgens het bonus-malussysteem. Wel kunt u na afloop van het contract een schadeoverzicht of schadevrij verklaring opvragen. Wanneer u weer wilt overstappen op koop beoordeelt de verzekeraar op dat moment of u op basis van het schadeoverzicht premiekorting krijgt. Dit zal per verzekeraar verschillen.

Tussentijds beëindigen/opzeggen

Is het mogelijk om een contract voortijdig te beëindigen?

Als u het contract eerder op wilt zeggen, betaalt u een opzegvergoeding. Deze vergoeding wordt berekend over de resterende periode van het contract. Afhankelijk van via welke leasepartner u leaset gelden verschillende voorwaarden, wij vertellen u er graag meer over.

Hoe worden meer kilometers berekend?

Uw kilometrage is een inschatting van het aantal kilometers dat u in een bepaalde periode denkt te gaan rijden. Rijd u meer kilometers dan vooraf had ingeschat? Dan betaalt u een meerprijs per kilometer die buiten uw bundel valt. Deze extra kilometers worden eenmaal per jaar verrekend. Wij vergelijken uw bundel met het aantal daadwerkelijk gereden kilometers in de periode.
Om te voorkomen dat u aan het einde van uw contract verrast wordt door een hoge eindafrekening, rekenen wij elke 12 maanden de meerkilometers af.
Als u aan het einde van het contract toch een lager aantal meerkilometers hebt, dan krijgt u het te veel betaalde aantal meerkilometers uiteraard gewoon weer terug. Op die manier betaalt u nooit te veel en wordt u nooit verrast door een hoge eindafrekening.

Facturatie

Wanneer wordt het maandleasebedrag van mijn rekening afgeschreven?

Standaard wordt het maandbedrag door middel van automatische incasso afgeschreven. Onze samenwerkende partners incasseren tussen de 28ste dag van de maand voorafgaande aan/of omstreeks de tweede werkdag van de maand waarop de factuur betrekking heeft.

Waarom moet ik bij aanvang van het contract meer betalen dan het maandtarief?

Meestal wordt een auto niet precies op de 1e van de maand afgeleverd, maar in de loop van een maand. Wij berekenen dan de periode vanaf datum dat de auto aan u is afgeleverd. Dit betekent dat het voor kan komen dat uw eerste factuur hoger is dan het per maand afgesproken bedrag omdat de periode die we op deze eerste factuur in rekening brengen langer dan een maand kan zijn.

Waarom moet ik BTW betalen?

Een burger betaalt BTW op alles wat wordt gekocht. BTW staat voor de ‘belasting toegevoegde waarde. Net als alle andere belastingen is het een extra inkomstenbron voor de overheid en is ze als heffing opgelegd op elk product of dienst. In het maandleasetarief is de BTW al opgenomen.

Fiscale aspecten

Wat zijn de fiscale gevolgen van private lease voor ZZP’ers of ondernemers?

Als ZZP’er of ondernemer is het belangrijk om te letten op de fiscale gevolgen van de keuzes die u maakt. Om daarbij te helpen hebben we de belangrijkste DO’s en DON’ts van private lease voor ZZP’ers en ondernemers op rij gezet.
Do’s:
– Laat het maandelijkse leasebedrag van uw privérekening afschrijven. Laat u het afschrijven van een zakelijke rekening, dan loopt u het risico dat de Belastingdienst de private leaseauto aanmerkt als zakelijke leaseauto. Met als gevolg dat bijtelling betaalt moet worden;
– Is er sprake van kilometervergoeding? Maak het bedrag (à 0,19 eurocent per kilometer) dan over van uw zakelijke rekening naar uw privérekening. U betaalt over het bedrag geen inkomensbelasting.
Don’ts:
– Laat het maandelijkse leasebedrag niet van uw zakelijke rekening afschrijven. Anders loopt u het risico dat de Belastingdienst uw private leaseauto aanmerkt als zakelijke leaseauto. Met
als gevolg dat bijtelling betaalt moet worden;
– In het maandelijkse leasebedrag zit btw inbegrepen. We raden u aan om niet de zaak te gebruiken om het btw-bedrag te verhalen. Ook hierdoor loopt u het risico dat u na een controle van de fiscus bijtelling moet betalen over uw leaseauto.

Staat uw vraag er niet tussen?

Al meer dan 215 klanten beoordelen ons met een 9,2

Inmiddels hebben wij al een groot aantal particulieren geholpen bij hun zoektocht naar de perfecte prive leaseauto. Hierdoor hebben wij een aantal reviews kunnen verzamelen. Benieuwd wat onze klanten over ons te zeggen hebben? Bekijk onze reviews via KlantenVertellen voor PriveLeaseCenter en lees hoe klanten ons ervaren. Your drive is our passion.

Maak kennis met ons team

Onze mobiliteitsadviseurs staan voor u klaar. Maak kennis met het team en lees meer over onze passie.

Service bij PriveLeaseCenter

PriveLeaseCenter is een dienstverlenende organisatie die functioneert als intermediair tussen leasemaatschappijen en u als particulier. Door onze kennis van de markt weten wij altijd de beste privelease oplossing te vinden. Door onze kennis, persoonlijkheid, enthousiasme en onze drive helpen wij onze klanten om de optimale mobiliteitskeuze te maken. Wilt u meer informatie over privelease of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of door te bellen naar 053 – 20 30 150.

Voordelige private lease? PriveLeaseCenter, uw persoonlijke private leasevergelijker.

Helder en transparant

PriveLeaseCenter heeft voor u de meest scherpe actieaanbiedingen en daarmee profiteert u van extra korting op onze reeds zeer scherpe private lease tarieven. Staat uw auto niet tussen de actie auto’s, dan kijkt u gewoon in ons totale aanbod. Tevens breiden wij ons assortiment steeds verder uit. Op zoek naar een bepaald model? Houd dan onze website regelmatig in de gaten!

Private lease aanbod van merken

Het lease aanbod van merken en modellen voor privelease wordt steeds verder uitgebreid en een groot aantal van onze private lease modellen zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar. Tevens kunt u kiezen uit verschillende looptijden en kilometrages en kunt u op onze website ook meteen het leasetarief zien. Vervolgens kunt u eenvoudig de offerte in uw mail aanvragen of meteen vrijblijvend de bestelling plaatsen.

Private lease via ons

Via onze site kunt u eenvoudig zoeken in het aanbod van private lease, de auto samenstellen en vervolgens van uw favoriete auto een private lease offerte aanvragen. Heeft u nog vragen over onze private lease aanbiedingen? Of kunnen wij u ergens anders mee helpen? Neemt u dan gerust contact met ons op. De mobiliteitsadviseurs van PriveLeaseCenter staan u graag te woord en kunnen u adviseren over de verschillende private lease mogelijkheden.