Bent u toe aan een nieuwe auto? Dan komt u terecht in een wereldje vol diverse automerken, specificaties en motorinhouden. Wanneer u dan eindelijk voor een specifiek merk en model hebt gekozen, moet u nog bedenken hoe u de auto wilt financieren. Daarbij hebt u de keuze uit diverse opties. Zo kunt u ervoor kiezen om uw spaargeld aan te breken en hier een nieuwe auto voor te kopen. Ook kunt u kiezen voor het leasen van een auto. Indien u ZZP’er bent of ondernemer, hebt u de mogelijkheid tussen zakelijk en private lease. Voor particulieren geldt enkel de optie private lease. Wanneer u nog niet zo bekend bent met het leasen van een auto en dit nog onbekend gebied is, kan de optie voor het leasen van een auto al snel veel stress veroorzaken. De stress maakt het allemaal niet makkelijker. In dit artikel geven wij u inzicht in de verschillende opties.

Uw spaargeld investeren in een nieuwe auto

Wanneer u al langer het idee hebt om een nieuwe auto aan te schaffen en hier al een tijdje voor aan het sparen bent, is het een logische keuze om uw spaarrekening hiervoor te gebruiken. Ook kan het zijn dat u liever kiest voor uw spaargeld omdat u niet op de hoogte bent van de mogelijkheden binnen autolease. De aanschaf van een auto is een flinke hap van uw spaargeld, maar dan is de auto wel helemaal van u. U hoeft zich op dat moment geen zorgen te maken over maandelijkse afbetalingen of andere zaken.

Wanneer u een auto gaat kopen van uw spaargeld is het aan te raden om altijd een buffer op uw rekening te bewaren. De aankoop van de auto neemt namelijk een grote som geld van uw spaarrekening in beslag. Maar het is altijd verstandig om rekening te houden met onverwachte uitgaven. Wanneer u al uw spaargeld gebruikt voor de auto, kunt u onvoorziene reparaties of onderhoud aan uw auto, huis of andere zaken niet langer betalen.

Direct een auto leasen

Een persoonlijke lening

Niet iedereen heeft evenveel spaargeld op de spaarrekening staan. Daardoor kiezen sommige mensen ervoor om uit te wijken naar een persoonlijke lening. Deze is online af te sluiten, maar zeker ook offline. Met een persoonlijke lening hebt u altijd inzicht op de einddatum. Zo weet u precies wanneer u de lening hebt afgelost. Daarnaast weet u vooraf precies wat de kosten van uw auto zullen zijn. Daardoor kunt u gemakkelijk dit exacte bedrag lenen voor uw nieuwe auto. De persoonlijke lening lost u maandelijks af met een vast bedrag en een vast rentetarief.

Wanneer u kiest voor het afsluiten van een persoonlijke lening, dient u goed na te denken over de levensduur van de betreffende auto. Een auto heeft namelijk een beperkte economische levensduur en het is dus verstandig om uw lening hierop af te stemmen. Gemiddeld doet een particulier vijf tot zes jaar met een auto. Dat betekent dat het verstandig is om een looptijd van 60 of zelfs 72 maanden te kiezen. Zo voorkomt u direct een restschuld op het moment dat de auto (financieel) is afgeschreven.

Private lease bij AutoLeaseCenter

Wilt u uw spaargeld niet besteden aan het kopen van een nieuwe auto en ziet u een persoonlijke lening niet zitten? Dan kunt u ook kiezen voor private lease. Deze vorm van autolease is speciaal voor particulieren. U weet precies hoeveel u per maand kwijt bent aan uw auto. Daarnaast rijdt u altijd in een nieuwe auto. In het maandbedrag zijn de kosten voor verzekering en wegenbelasting mee berekend. Enkel de brandstofkosten zult u nog extra moeten betalen.

Wist u dat u vooraf tot in detail kunt berekenen wat uw maandelijkse kosten zullen zijn voor een bepaald merk of model? Door te berekenen hoeveel kilometers u per jaar zult gaan rijden, kan de leasemaatschappij of lease intermediair al een goede indicatie geven van uw maandelijkse kosten. Voor iedere kilometer die u boven uw bundel gaat rijden, dient u een meerprijs te betalen. Daarom is het aan te raden hier vooraf goed over na te denken.

AutoLeaseCenter biedt ook private lease aan. Door via ons een auto te leasen als particulier geniet u van vele voordelen. Door onze samenwerkingen met diverse grotere leasemaatschappijen kunnen wij diverse modellen met extra korting aanbieden. Of u krijgt gratis extra opties of toevoegingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘schadeverzekering inzittenden’ et cetera. Wilt u meer informatie over private lease via AutoLeaseCenter? Of wilt u ons aanbod bekijken? Ga dan naar onze speciale website voor private lease.

Direct een auto leasen

  • Hulp nodig
  • Hulp nodig
Hulp nodig?
Wij helpen u graag!