Private lease vs. auto kopen… Een dilemma waar veel particulieren mee zitten. Toch groeit private lease aanzienlijk. Er rijden momenteel maar liefst 860 duizend lease auto’s rond in Nederland. In het afgelopen jaar is de private lease gegroeid met maar liefst 60%. Opvallend is dat de meeste private lease rijders tussen de 26 en 55 jaar oud zijn. Met private lease rijdt u voor een vast maandbedrag in een nieuwe auto. Wat zijn de auto leasen voordelen en nadelen? In dit blog vertellen wij er alles over.

private lease vs. auto kopen

Private lease vs. auto kopen

Zoals hierboven aangegeven wordt het leasen van een auto steeds populairder. U hoeft zich niet langer zorgen te maken over de autoverzekering, wegenbelasting of onderhoud. Auto leasen hoeft niet duur te zijn. Bij AutoLeaseCenter kunt u bijvoorbeeld de Opel Karl leasen vanaf €169 in de maand. Private lease klinkt leuk, maar er kunnen ook nadelen aanzitten.

Bekijk ons aanbod

Auto leasen particulier voordelen

Het is heel gemakkelijk om te bepalen of leasen goedkoper is dan dezelfde auto kopen met uw spaargeld. Volg de volgende stappen om te bepalen wat voor u het voordeligst is:

  1. Kies de auto waar u in wilt rijden;
  2. Bekijk en vergelijk diverse leasemaatschappijen. Let hierbij op het aantal kilometers op jaarbasis en de leaseperiode en bepaal waar u het beste uw auto zou kunnen leasen;
  3. Vergelijk de leaseprijs met de aanschafprijs van de betreffende auto. Houd hierbij rekening met verzekeringen en een eventuele rente die u nodig hebt bij de aanschaf van de auto.

Prijs vergelijken

De prijzen van een leaseauto kunnen per leasemaatschappij enorm verschillen. Daarom is het belangrijk dat u zich goed oriënteert. De verschillen zijn afhankelijk van het model, de looptijd en het aantal kilometers per jaar. Daarom kan het heel verschillend zijn of een auto leasen of kopen goedkoper uitvalt. Om het dilemma ‘private lease vs. auto kopen’ op te lossen, dient u zich dus goed in te lichten over de mogelijkheden en kosten.

Leasen of kopen

Het privé leasen van een auto is een alternatief voor het kopen van een nieuwe auto. Dient u geld te lenen voordat u een auto kunt kopen? Dan is het leasen van de betreffende auto vaak voordeliger. Kunt u de auto direct aanschaffen van uw spaargeld, ook dan is leasen in enkele gevallen nog voordeliger, maar lang niet in iedere situatie. Mocht u voor private lease kiezen, dan is het aan te raden om goed naar de leasen nadelen te kijken. Zo kan het leasen van een auto invloed hebben op uw hypotheek en schadevrije jaren. Ook het voortijdig verbreken van een leasecontract kan erg duur zijn.

Bekijk ons aanbod

Auto leasen voordelen en nadelen

Auto leasen particulier voordelen

contractbreuk

Private leasen nadelen

Bekijk ons aanbod

Private lease vs. auto kopen conclusie

Hebt u uw keuze kunnen maken? Of twijfelt u nog altijd of u een auto wilt gaan leasen of kopen? U kunt altijd vrijblijvend contact met onze mobiliteitsadviseurs opnemen. Met plezier leggen wij u alles nogmaals helder en duidelijk uit en geen vraag is ons te gek.

Al meer dan 215 klanten beoordelen ons met een 8,9

Inmiddels hebben wij al een groot aantal particulieren geholpen bij hun zoektocht naar de perfecte leaseauto. Hierdoor hebben wij een aantal reviews kunnen verzamelen. Benieuwd wat onze klanten over ons te zeggen hebben? Bekijk onze reviews via KlantenVertellen voor PriveLeaseCenter en lees hoe klanten ons ervaren. Your drive is our passion.

Maak kennis met ons team

Onze mobiliteitsadviseurs staan voor u klaar. Maak kennis met het team en lees meer over onze passie.

Team AutoLeaseCenter

Voordelige private lease? PriveLeaseCenter, uw persoonlijke private leasevergelijker.

Helder en transparant

PriveLeaseCenter heeft voor u de meest scherpe actieaanbiedingen en daarmee profiteert u van extra korting op onze reeds zeer scherpe tarieven. Staat uw auto niet tussen de actie auto’s, dan kijkt u gewoon in ons totale aanbod. Tevens breiden wij ons assortiment steeds verder uit. Op zoek naar een bepaald model? Houd dan onze website regelmatig in de gaten!

Private lease aanbod van merken

Het aanbod van merken en modellen voor privelease wordt steeds verder uitgebreid en een groot aantal van onze private lease modellen zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar. Tevens kunt u kiezen uit verschillende looptijden en kilometrages en kunt u op onze website ook meteen het leasetarief zien. Vervolgens kunt u eenvoudig de offerte in uw mail aanvragen of meteen vrijblijvend de bestelling plaatsen.

Private lease via ons

Via onze site kunt u eenvoudig zoeken in het aanbod van private lease, de auto samenstellen en vervolgens van uw favoriete auto een private lease offerte aanvragen. Heeft u nog vragen over onze private lease aanbiedingen? Of kunnen wij u ergens anders mee helpen? Neemt u dan gerust contact met ons op. De mobiliteitsadviseurs van PriveLeaseCenter staan u graag te woord en kunnen u adviseren over de verschillende private lease mogelijkheden.

  • Hulp nodig
  • Hulp nodig
Hulp nodig?
Wij helpen u graag!