Wat kost elektrisch rijden? Alles over het verbruik elektrische wagen!

Bijgewerkt op: 20 februari 2020

LeasePlan heeft onderzoek gedaan naar de kosten elektrisch rijden. Hierbij hebben zij het verbruik elektrische wagen vergeleken met de kosten van diesel en benzine auto’s. Ook is er gekeken naar andere kosten als afschrijving, belastingen, verzekering en onderhoud. In totaal zijn er 21 verschillende landen met elkaar vergeleken. Uit het onderzoek van LeasePlan blijkt dat de gemiddelde kosten per land behoorlijk verschillen. Maar wat kost elektrisch rijden dan precies ten opzichte van benzine of dieselauto’s?

wat kost elektrisch rijden

Resultaten onderzoek LeasePlan

Uit het onderzoek van LeasePlan komen de volgende resultaten naar voren bij de vraag ‘Wat kost elektrisch rijden?’ Hierbij is gekeken naar de kosten van een elektrische auto leasen gedurende 48 maanden en met een kilometrage van 30.000 kilometer per jaar.

Italië is het duurste land wanneer het gaat om elektrisch rijden. Hier betaalt u gemiddeld €986 per maand!
De kosten elektrisch rijden zijn in Hongarije het laagst met een gemiddeld maandbedrag van €597.
En Nederland? Wat zijn de gemiddelde kosten elektrisch rijden hier? Nederland staat met een maandbedrag van gemiddeld €829 op een vierde plek.

Bekijk ons elektrische aanbod

Iedereen elektrisch rijden?

Het is goed nieuws dat mensen nu ook een elektrische auto overwegen wanneer zij kijken naar het verbruik van auto’s en het verbruik elektrische wagen. Zoals hierboven aangegeven komt het elektrische auto leasen maandelijks uit op zo’n €829. Voor een dieselauto betaalt u gemiddeld €861 en voor een benzineauto €785 per maand. Dit is berekend met vergelijkbare auto’s. Hieruit kan geconcludeerd worden dat het leasen van een elektrische auto daadwerkelijk goedkoper is dan het leasen van een dieselauto in Nederland.

Wat kost elektrisch rijden?

De aanschaf van een elektrische auto is duurder dan de aanschaf van een vergelijkbaar model op benzine of diesel. Elektrische auto’s zijn de afgelopen jaren fors in prijs gedaald, maar dit verschil is nog altijd zichtbaar. Bovendien is het nog altijd onzeker wat de restwaarde van jouw elektrische auto zal zijn. In veel gevallen kan een elektrische auto leasen de oplossing zijn.
Om een goede vergelijking te maken en achter het antwoord op de vraag ‘wat kost elektrisch rijden?’ te komen, wordt er gekeken naar de gebruikskosten van auto’s. Zo is het verbruik elektrische wagen laag. Naast lage energiekosten heeft een elektrische auto nog andere voordelen. Zo heeft deze auto minder onderhoud nodig. Er zijn namelijk minder bewegende onderdelen aanwezig die kunnen slijten.

kosten opladen elektrische auto

Kosten opladen elektrische auto

Of de prijzen van benzine, diesel en elektriciteit zullen stijgen of juist dalen is lastig te voorspellen. En dat terwijl de elektriciteitsprijzen voor huizen nagenoeg hetzelfde zijn gebleven. De gebruikskosten van openbare laadpalen en snelladers zijn het afgelopen jaar daarentegen fors gestegen. Hiermee zijn de kosten opladen elektrische auto haast net zo duur als benzine of diesel. Hierdoor kan het financieel interessant zijn om uw eigen energie op te gaan wekken, bijvoorbeeld met behulp van zonnepanelen.
Hebt u de mogelijkheid om thuis of op het werk de auto op te laden? Dan zijn de kosten elektrisch rijden aanzienlijk lager. Dit kan de helft schelen ten opzichte van het rijden op fossiele brandstoffen! Wanneer u volledig afhankelijk bent van het openbare laadinfrastructuur, dan zijn de kosten elektrisch rijden nauwelijks goedkoper en kunt u hier geen financieel voordeel op behalen.

Oplaadpunten

Ondanks dat elektrisch rijden met name de laatste jaren in opkomst is, zijn er al vele oplaadpunten geplaatst. In het hele land zijn er diverse oplaadpunten te vinden. De website www.oplaadpalen.nl geeft u een actueel overzicht. Op deze website kunt u uw locatie opgeven en u ziet direct welke oplaadpalen zich bij u in de buurt bevinden.

Bekijk ons elektrische aanbod

Elektrische auto en het milieu

Een volledig elektrische auto stoot tijdens het rijden geen CO2 uit. Maar dit wil niet zeggen dat de auto per definitie klimaatneutraal is. Zo komt er bij het produceren van de batterij ook kooldioxide vrij, evenals bij diverse manieren van stroomwinning. Wanneer alle uitstoot tegenover elkaar wordt opgeschreven, zal blijken dat de auto’s op fossiele brandstoffen op het gehele autoleven meer CO2 uitstoten dan elektrische auto’s.

Hebt u een interessante elektrische auto gezien? Of hebt u nog vragen over het verbruik elektrische wagen? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze mobiliteitsadviseurs. AutoLeaseCenter helpt u graag bij het vinden van uw ideale lease auto. Wilt u een benzine, diesel of elektrische auto leasen? Het is allemaal mogelijk.

Bekijk ons aanbod

Stel eenvoudig online uw private lease auto samen.

Al meer dan 215 klanten beoordelen ons met een 9,2

Inmiddels hebben wij al een groot aantal particulieren geholpen bij hun zoektocht naar de perfecte prive leaseauto. Hierdoor hebben wij een aantal reviews kunnen verzamelen. Benieuwd wat onze klanten over ons te zeggen hebben? Bekijk onze reviews via KlantenVertellen voor PriveLeaseCenter en lees hoe klanten ons ervaren. Your drive is our passion.

Maak kennis met ons team

Onze mobiliteitsadviseurs staan voor u klaar. Maak kennis met het team en lees meer over onze passie.

Service bij PriveLeaseCenter

PriveLeaseCenter is een dienstverlenende organisatie die functioneert als intermediair tussen leasemaatschappijen en u als particulier. Door onze kennis van de markt weten wij altijd de beste privelease oplossing te vinden. Door onze kennis, persoonlijkheid, enthousiasme en onze drive helpen wij onze klanten om de optimale mobiliteitskeuze te maken. Wilt u meer informatie over privelease of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of door te bellen naar 053 – 20 30 150.

Voordelige private lease? PriveLeaseCenter, uw persoonlijke private leasevergelijker.

Helder en transparant

PriveLeaseCenter heeft voor u de meest scherpe actieaanbiedingen en daarmee profiteert u van extra korting op onze reeds zeer scherpe private lease tarieven. Staat uw auto niet tussen de actie auto’s, dan kijkt u gewoon in ons totale aanbod. Tevens breiden wij ons assortiment steeds verder uit. Op zoek naar een bepaald model? Houd dan onze website regelmatig in de gaten!

Private lease aanbod van merken

Het lease aanbod van merken en modellen voor privelease wordt steeds verder uitgebreid en een groot aantal van onze private lease modellen zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar. Tevens kunt u kiezen uit verschillende looptijden en kilometrages en kunt u op onze website ook meteen het leasetarief zien. Vervolgens kunt u eenvoudig de offerte in uw mail aanvragen of meteen vrijblijvend de bestelling plaatsen.

Private lease via ons

Via onze site kunt u eenvoudig zoeken in het aanbod van private lease, de auto samenstellen en vervolgens van uw favoriete auto een private lease offerte aanvragen. Heeft u nog vragen over onze private lease aanbiedingen? Of kunnen wij u ergens anders mee helpen? Neemt u dan gerust contact met ons op. De mobiliteitsadviseurs van PriveLeaseCenter staan u graag te woord en kunnen u adviseren over de verschillende private lease mogelijkheden.