BKR-registratie en leasen

Bijgewerkt op: 21 mei 2021

Wanneer je geld leent, wordt dit geregistreerd bij de BKR. Het BKR is een Centraal Informatiesysteem voor kredieten. Op deze manier wordt het voor kredietverstrekkers en banken duidelijk dat je een lening hebt, en voor welk bedrag. Ook bekijkt een leasemaatschappij jouw financiële situatie. De maatschappij kan bij het BKR zien welke leningen je hebt lopen én kan zien of je deze tijdig betaalt.

Positieve BKR-registratie

Wanneer je op tijd je leningen betaalt, krijg je een positieve registratie. Hierdoor ziet de private leasemaatschappij dat jij op tijd je leningen afbetaalt. De registratie valt hierbij vooral in je eigen voordeel. Het is natuurlijk belangrijk dat je je aan de afspraken houdt. Op deze manier wordt het voor jezelf en anderen duidelijk of je niet een te zware financiële verplichting aangaat die voor problemen zorgt.

Negatieve BKR-registratie

Wanneer je op de langere termijn niet aan je financiële verplichtingen kan voldoen, kan het zijn dat je een negatieve BKR-registratie ontvangt. Dit kan in verschillende gevallen impact hebben op nieuwe leningen die je wilt aangaan. Het is niet mogelijk om met een negatieve BKR-registratie privé een auto te leasen bij PriveLeaseCenter.

Toestemming BKR-toetsing

Organisaties mogen niet een BKR-toetsing uitvoeren voordat het leasecontract je aangeboden wordt. Eerst moet je hier toestemming voor geven. Vaak is het wel noodzakelijk om toestemming te geven voordat je een privé een leasecontract kan afsluiten.

Veel mensen denken dat het slecht is wanneer je een auto leaset met BKR-codering. Maar het tegenovergestelde is waar. Wanneer je geen financiële achterstanden hebt, laat je zien dat je positief financieel gedrag vertoond. Met of zonder BKR-registratie, de betalingsverplichting blijft hetzelfde.

Wat weet het BKR?

Het BKR registreert alle leningen met een waarde van 250 euro of hoger. Ongeveer 11 miljoen mensen staan geregistreerd bij het BKR. De volgende leningen worden bij het BKR geregistreerd:

  • De mogelijkheid van roodstand op je betaalrekening.
  • Een private lease auto
  • Een telefoonabonnement met daarbij een toestel
  • Een creditcard met gespreide afbetaling
  • Een doorlopend krediet
  • Een persoonlijke lening
  • Een uitgestelde betaling (‘koop nu, betaal later’)
  • Een zakelijke lening
  • Een hypotheek met een ander huis (dan je eigen woning) als onderpand
  • Een schuldregeling

Heeft u interesse in Private Lease? Neemt u dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 053-2030150. Liever contact per e-mail? Contact ons dan via privatelease@autoleasecenter.nlPer Whatsapp bereikt u ons tijdens kantooruren op nr. 06-19055620.

Bekijk ons aanbod

Stel eenvoudig online uw private lease auto samen.

Al meer dan 215 klanten beoordelen ons met een 9,2

Inmiddels hebben wij al een groot aantal particulieren geholpen bij hun zoektocht naar de perfecte prive leaseauto. Hierdoor hebben wij een aantal reviews kunnen verzamelen. Benieuwd wat onze klanten over ons te zeggen hebben? Bekijk onze reviews via KlantenVertellen voor PriveLeaseCenter en lees hoe klanten ons ervaren. Your drive is our passion.

Maak kennis met ons team

Onze mobiliteitsadviseurs staan voor u klaar. Maak kennis met het team en lees meer over onze passie.

Service bij PriveLeaseCenter

PriveLeaseCenter is een dienstverlenende organisatie die functioneert als intermediair tussen leasemaatschappijen en u als particulier. Door onze kennis van de markt weten wij altijd de beste privelease oplossing te vinden. Door onze kennis, persoonlijkheid, enthousiasme en onze drive helpen wij onze klanten om de optimale mobiliteitskeuze te maken. Wilt u meer informatie over privelease of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of door te bellen naar 053 – 20 30 150.

Voordelige private lease? PriveLeaseCenter, uw persoonlijke private leasevergelijker.

Helder en transparant

PriveLeaseCenter heeft voor u de meest scherpe actieaanbiedingen en daarmee profiteert u van extra korting op onze reeds zeer scherpe private lease tarieven. Staat uw auto niet tussen de actie auto’s, dan kijkt u gewoon in ons totale aanbod. Tevens breiden wij ons assortiment steeds verder uit. Op zoek naar een bepaald model? Houd dan onze website regelmatig in de gaten!

Private lease aanbod van merken

Het lease aanbod van merken en modellen voor privelease wordt steeds verder uitgebreid en een groot aantal van onze private lease modellen zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar. Tevens kunt u kiezen uit verschillende looptijden en kilometrages en kunt u op onze website ook meteen het leasetarief zien. Vervolgens kunt u eenvoudig de offerte in uw mail aanvragen of meteen vrijblijvend de bestelling plaatsen.

Private lease via ons

Via onze site kunt u eenvoudig zoeken in het aanbod van private lease, de auto samenstellen en vervolgens van uw favoriete auto een private lease offerte aanvragen. Heeft u nog vragen over onze private lease aanbiedingen? Of kunnen wij u ergens anders mee helpen? Neemt u dan gerust contact met ons op. De mobiliteitsadviseurs van PriveLeaseCenter staan u graag te woord en kunnen u adviseren over de verschillende private lease mogelijkheden.