Bescherming bij inkomensverlies

Bijgewerkt op: 21 mei 2021

Je private leasecontract opzeggen: om verschillende redenen kan het zijn dat je vroegtijdig je contract wilt opzeggen. Hiervoor staat bijna altijd een boete. Toch zijn er ook uitzonderingen. Het kan eenieder overkomen: iets onverwachts verandert in je persoonlijke situatie, waardoor je niet meer in staat bent om maandelijks de kosten van je private leasecontract te betalen. Dit wil niemand natuurlijk, maar mocht het toch gebeuren, dan willen wij van PriveLeaseCenter graag met je meedenken. Het is namelijk mogelijk om op basis van bepaalde persoonlijke omstandigheden je contract te beëindigen, zonder kosten. Je ontvangt dan bescherming bij inkomensverlies.

 

Wanneer krijg ik bescherming bij inkomensverlies?

Er zijn verschillende omstandigheden waarbij je in aanmerking komt voor deze regeling. We hebben de verschillende omstandigheden om een rijtje gezet, het geldt bij:

 • Gedwongen en niet verwijtbaar ontslag
 • Echtscheiding of ontbinding van geregistreerd partnerschap
 • Verlies van de rijbevoegdheid langer dan 6 maanden op basis van medische gronden
 • Overlijden

Hoe verloopt de regeling?

Eens schriftelijke onderbouwing is natuurlijk wel vereist. Tevens moet je kunnen laten zien dat hierdoor inkomensverlies ontstaat en dat je de kosten van het leasecontract niet langer kan betalen. PriveLeaseCenter beoordeelt of je van deze mogelijkheid gebruik kan maken, zodat je kosteloos je contract kan beëindigen. En uiteindelijk moet je wel aan alle verplichtingen uit de overeenkomst hebben voldaan en moet de auto volgens onze richtlijnen zijn ingeleverd.

 

nieuwe regeling

 

Voor- en nadelen private lease

Private lease kent vele voordelen, toch zijn er ook een paar nadelen. De voordelen zijn:

Voordelen
 • Inzicht in autokosten: een maandelijks bedrag geeft een heldere weergave van wat de autokosten zijn;
 • Geen gedoe: geen onverwachte garagerekeningen, en geen zorgen over het inruilen of verkopen van je auto;
 • Geen spaargeld nodig: een nieuwe auto en een vast inkomen? Dan kan private lease al interessant zijn. Spaargeld is niet per sé nodig;
 • Altijd een auto: na verlies van de auto krijg je een ander of nieuw exemplaar. Heb je geld geleend voor de auto? Dan krijg je na verlies ervan (total loss schade of diefstal) geen nieuwe auto, terwijl je nog wel met een lening zit die je moet afbetalen.
 • Vaak goedkoper dan kopen: wanneer je met geleend geld een private leasecontract aangaat, is dat vaak goedkoper. Een kleine kanttekening: het voordeel is wel beperkt als je veel schadevrije jaren hebt.
 • Seniorvriendelijk: oudere consumenten kunnen bij kredietstreakers geen of moeilijk geld lenen. Hiervoor is private lease een goede optie.
Nadelen
 • Contractbreuk is kostbaar: bij een verandering van je persoonlijke situatie kom je meestal niet zonder gevolgen onder het leasecontract uit. PriveLeaseCenter voorkomt deze vervelende situatie en biedt daarom vanaf 1 februari de bovenstaande nieuwe regeling aan bij een aantal persoonlijke omstandigheden;
 • Autorijden kan goedkoper: private lease is niet de goedkoopste vorm van rijden, hoewel een tweedehands auto die vele kilometers gaat maken wellicht wel geld kan schelen.
 • Private lease beperkt hypotheek: Private lease beïnvloedt de maximale leencapaciteit.
 • Duur bij weinig gebruik: voor autorijders die maar weinig rijden, is een auto leasen minder interessant. De vaste lasten lopen door, terwijl je minder kilometers maakt.
 • Duur bij maximale no-claim korting: wanneer je een maximale no-claim korting hebt op je autoverzekering, ben je met private leasen niet altijd goedkoper uit.

Toch bieden verschillende leasemaatschappijen verschillende mogelijkheden aan. Als PriveLeaseCenter vindt wij het het van het grootste belang om je persoonlijk te helpen en om te kijken welke mogelijkheden het beste bij je passen.

De voordelen van PriveLeaseCenter op een rijtje:

 • Onafhankelijk advies
 • Online, maar toch persoonlijk
 • Volumevoordeel
 • Geen nummer, maar een vast aanspreekpunt
 • Meerdere leasemaatschappijen

Wanneer je vanaf 1 februari een contract bij ons afsluit, komt deze in aanmerking voor de regeling. Heb je vragen over bescherming bij inkomensverlies of wil je een advies? Of heb je een vraag over de mogelijkheden van private lease? Wij helpen je graag. U kunt altijd vrijblijvend contact met onze mobiliteitsadviseurs opnemen. Wij leggen je alles helder en duidelijk uit en geen vraag is ons te gek.

 

Bekijk ons aanbod

Stel eenvoudig online uw private lease auto samen.

Al meer dan 215 klanten beoordelen ons met een 9,2

Inmiddels hebben wij al een groot aantal particulieren geholpen bij hun zoektocht naar de perfecte prive leaseauto. Hierdoor hebben wij een aantal reviews kunnen verzamelen. Benieuwd wat onze klanten over ons te zeggen hebben? Bekijk onze reviews via KlantenVertellen voor PriveLeaseCenter en lees hoe klanten ons ervaren. Your drive is our passion.

Maak kennis met ons team

Onze mobiliteitsadviseurs staan voor u klaar. Maak kennis met het team en lees meer over onze passie.

Service bij PriveLeaseCenter

PriveLeaseCenter is een dienstverlenende organisatie die functioneert als intermediair tussen leasemaatschappijen en u als particulier. Door onze kennis van de markt weten wij altijd de beste privelease oplossing te vinden. Door onze kennis, persoonlijkheid, enthousiasme en onze drive helpen wij onze klanten om de optimale mobiliteitskeuze te maken. Wilt u meer informatie over privelease of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of door te bellen naar 053 – 20 30 150.

Voordelige private lease? PriveLeaseCenter, uw persoonlijke private leasevergelijker.

Helder en transparant

PriveLeaseCenter heeft voor u de meest scherpe actieaanbiedingen en daarmee profiteert u van extra korting op onze reeds zeer scherpe private lease tarieven. Staat uw auto niet tussen de actie auto’s, dan kijkt u gewoon in ons totale aanbod. Tevens breiden wij ons assortiment steeds verder uit. Op zoek naar een bepaald model? Houd dan onze website regelmatig in de gaten!

Private lease aanbod van merken

Het lease aanbod van merken en modellen voor privelease wordt steeds verder uitgebreid en een groot aantal van onze private lease modellen zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar. Tevens kunt u kiezen uit verschillende looptijden en kilometrages en kunt u op onze website ook meteen het leasetarief zien. Vervolgens kunt u eenvoudig de offerte in uw mail aanvragen of meteen vrijblijvend de bestelling plaatsen.

Private lease via ons

Via onze site kunt u eenvoudig zoeken in het aanbod van private lease, de auto samenstellen en vervolgens van uw favoriete auto een private lease offerte aanvragen. Heeft u nog vragen over onze private lease aanbiedingen? Of kunnen wij u ergens anders mee helpen? Neemt u dan gerust contact met ons op. De mobiliteitsadviseurs van PriveLeaseCenter staan u graag te woord en kunnen u adviseren over de verschillende private lease mogelijkheden.