De zomer staat weer voor de deur. De kans is groot dat u op vakantie gaat. Veel Nederlanders kiezen ervoor om met de auto op vakantie te gaan. Een prima keuze, want met de auto kunt u heel ver komen. Maar reizen met de auto moet natuurlijk wel leuk blijven. Daarom is het erg belangrijk om te controleren of uw auto vakantieklaar is. Het liefst een tijdje voordat u weggaat, zo kunt u nog de nodige onderhoud laten plegen, denk bijvoorbeeld aan onderhoud motor. Niets is zo vervelend als langs de kant van de (snel)weg staan met autopech. Doe daarom altijd de vakantiecheck auto.

Vakantiecheck auto

Om uw auto vakantieklaar te maken, zult u een aantal stappen moeten ondernemen. Wij zullen iedere stap voor u toelichten. Daarbij vertellen wij waarom u dit moet doen, maar vooral ook hoe u deze stap moet uitvoeren.

Een auto leasen?

Koelvloeistof controleren en eventueel aanvullen

Wanneer u met uw auto rijdt, wordt de motor ontzettend warm. Zelfs met een goede onderhoud motor, zal de motor dusdanig warm worden dat hij hulp nodig heeft met koelen. Onder andere de koelvloeistof komt hierbij van pas. Erg belangrijk dus om maandelijks het koelvloeistofpeil te controleren. Moet u opvallend vaak grote hoeveelheden vloeistof bijvullen? Dan kan dit duiden op een lekkage. Gaat u met de auto op vakantie en wilt u zeker zijn dat u voldoende koelvloeistof in uw auto hebt? Controleren gaat eenvoudig met behulp van de volgende stappen:

Oliepeil controleren

Voordat u gaat reizen met de auto, is het ook belangrijk om uw oliepeil te controleren. De olie werkt niet alleen als smeermiddel voor de belangrijke onderdelen in de auto, maar ook als koel- en zelfs als reinigingsmiddel. Daarom dient de olie in iedere auto regelmatig ververst te worden. Verbruikt uw auto opvallend veel olie? Dan kan dit wijzen op lekkages of zelfs slijtage van onderdelen. Het oliepeil controleert u zelf:

Let op! Dient u meer dan één liter olie op duizend kilometer bij te vullen? Dan is er waarschijnlijk iets niet in orde met uw auto.

met de auto op vakantie

Controleer de verlichting

Met goed werkende verlichting zorgt u ervoor dat u zichtbaar bent op de weg, maar ook uw zicht wordt er sterk door verbeterd. Daarnaast is het heel belangrijk dat u altijd een setje reservelampen in uw auto hebt liggen. In deze set vindt u niet alleen lampen voor de reguliere verlichting, maar ook voor de richtingaanwijzers. Mocht u onderweg aangehouden worden voor het ontbreken van verlichting en u kunt ter plekke uw lampje vervangen, dan zal de politie u niet bekeuren.

De verlichting controleren kan in twee heel eenvoudige stappen, maar is handiger wanneer u dit samen met iemand kunt doen:

Een auto leasen?

Bandenspanning, profieldiepte en bandenslijtage

Voor de vakantiecheck auto is het belangrijk dat u de bandenspanning, profieldiepte en bandenslijtage niet vergeet te controleren. Bij voorkeur doet u dit maandelijks. Een te lage bandenspanning is namelijk slecht voor uw brandstofverbruik, maar ook voor de wegligging. Een te zachte band kan zelfs een klapband veroorzaken. Uw banden op spanning brengen kan eenvoudig en snel met de volgende vijf stappen:

Voor het controleren van uw profieldiepte en bandenslijtage dient u de auto op een egale ondergrond te parkeren. Draai vervolgens de banden in om het zicht op het loopvlak van de band beter te maken. Nu kunt u de profieldieptemeter op verschillende plekken van de band plaatsen en de profieldiepte aflezen op ode meter. De minimale diepte dient 1,6 millimeter te zijn.

Auto vakantieklaar gemaakt?

Hebt u al deze stappen doorlopen? Dan is uw auto vakantieklaar! U weet nu zeker dat veilig kunt reizen met de auto. Uiteraard is het niet uitgesloten dat er nu niets gebeurd wanneer u op vakantie gaat. Controleer daarom altijd uw leasecontract goed, zodat u altijd weet waar u terecht kunt met problemen of vragen. Rijdt u een eigen auto? Bekijk dan uw verzekering goed, zodat ook u niet voor verrassingen komt te staan. Wij wensen u alvast een prettige vakantie, of u nu met het vliegtuig of met de auto op vakantie gaat! Auto leasen bij AutoLeaseCenter.

Een auto leasen?

Al meer dan 215 klanten beoordelen ons met een 8,8

Inmiddels hebben wij al een groot aantal particulieren geholpen bij hun zoektocht naar de perfecte leaseauto. Hierdoor hebben wij een aantal reviews kunnen verzamelen. Benieuwd wat onze klanten over ons te zeggen hebben? Bekijk onze reviews via KlantenVertellen voor PriveLeaseCenter en lees hoe klanten ons ervaren. Your drive is our passion.

Maak kennis met ons team

Wilt u weten wie u aan de telefoon hebt? Ons team van op private lease gespecialiseerde adviseurs staan voor u klaar. Maak kennis met en lees meer over onze passie.

Team AutoLeaseCenter

Voordelige private lease? PriveLeaseCenter, uw persoonlijke private leasevergelijker.

Helder en transparant

PriveLeaseCenter heeft voor u de meest scherpe actieaanbiedingen en daarmee profiteert u van extra korting op onze reeds zeer scherpe tarieven. Staat uw auto niet tussen de actie auto’s, dan kijkt u gewoon in ons totale aanbod. Tevens breiden wij ons assortiment steeds verder uit. Op zoek naar een bepaald model? Houd dan onze website regelmatig in de gaten!

Private lease aanbod van merken

Het aanbod van merken en modellen voor privelease wordt steeds verder uitgebreid en een groot aantal van onze private lease modellen zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar. Tevens kunt u kiezen uit verschillende looptijden en kilometrages en kunt u op onze website ook meteen het leasetarief zien. Vervolgens kunt u eenvoudig de offerte in uw mail aanvragen of meteen vrijblijvend de bestelling plaatsen.

Private lease via ons

Via onze site kunt u eenvoudig zoeken in het aanbod van private lease, de auto samenstellen en vervolgens van uw favoriete auto een private lease offerte aanvragen. Heeft u nog vragen over onze private lease aanbiedingen? Of kunnen wij u ergens anders mee helpen? Neemt u dan gerust contact met ons op. De mobiliteitsadviseurs van PriveLeaseCenter staan u graag te woord en kunnen u adviseren over de verschillende private lease mogelijkheden.

  • Hulp nodig
  • Hulp nodig
Hulp nodig?
Wij helpen u graag!