Wat te doen bij autopech

Bijgewerkt op: 21 april 2020

Per dag heeft de ANWB gemiddeld 3.000 pechmeldingen op de alarmcentrale van autopech. Dit komt neer op 1,2 miljoen pechmeldingen per jaar! De kans bestaat dat u hier één van bent. Denk aan zwarte rook uit de motor of een rood lampje dat begint te branden. Weet u wat te doen bij autopech? In dit blogartikel vertellen wij alles wat u moet weten bij pech onderweg.

Uw veiligheid

Niets is zo belangrijk als uw veiligheid wanneer u met de auto langs de kant van de weg komt te staan. Wanneer u de volgende stappen doorloopt, weet u zeker dat u er alles aan doet om uw eigen veiligheid te garanderen totdat de hulp bij autopech is gearriveerd.

 • Zet uw auto altijd zo ver mogelijk rechts op de weg, bij voorkeur zelfs in de berm;
 • Draai de wielen naar rechts;
 • Zet de alarmlichten aan;
 • Laat alle inzittenden aan de rechterzijde uitstappen;
 • Blijf achter de vangrail of in de berm wachten op hulp bij autopech;
 • Steek nooit de snelweg over, dat is levensgevaarlijk!

Auto leasen?

Hulp bij autopech

Wanneer u met pech langs de weg staat en u voor uw eigen veiligheid en voor de veiligheid van de andere inzittenden hebt gezorgd, is het tijd geworden om hulp bij autopech in te schakelen. Wanneer u lid bent van de ANWB, kunt u hen benaderen via de wegenwacht app. Ook wanneer u geen lid bent, kunt u de ANWB benaderen. Echter zal het dan wel duurder uitpakken.
De alarmcentrale zal u vragen waar u met uw auto staat. Dit kunt u eenvoudig aflezen aan de hectometerpaaltjes aan de kant van de weg. Een hectometerpaaltje bestaat uit de volgende vier informatiebronnen:

 1. Het wegnummer, bijvoorbeeld de A10;
 2. De richting, dus rechts of links;
 3. De hectometeraanduiding;
 4. Een extra aanduiding in de vorm van een zwarte letter (a t/m z) op een gele achtergrond. De letter A staat bijvoorbeeld voor Afrit van de hoofdrijbaan Rechts.

Wat te doen bij autopech met een lease auto

Hebt u een leaseauto? In dat geval kunt u het beste contact opnemen met uw leasemaatschappij. Het is aan te raden om het noodnummer ten alle tijden in uw telefoon te hebben staan, zodat u deze niet meer hoeft op te zoeken wanneer het erop aan komt. Dit nummer is vaak ook terug te vinden op de servicepas die u van uw leasemaatschappij hebt ontvangen. Als het in uw pakket zit, hebt u ook direct recht op een vervangende auto. Dit geldt ook voor vervangende auto buitenland.

Tips bij pech in het buitenland

 • Niet alle landen in Europa hebben een Wegenwacht Service zoals wij die in Nederland kennen. In Frankrijk, Italië en Spanje zetten ze bijvoorbeeld bergers in, omdat het daar volgens de wet niet is toegestaan om langs de weg te sleutelen;
 • Houd er rekening mee dat de service en wachttijden in het buitenland anders kunnen zijn dan u gewend bent in Nederland;
 • In veel landen dient u zelf uw huurauto op te halen en in te leveren bij een verhuur-bedrijf. U kunt de auto dus niet achterlaten bij de garage;
 • Laat de huurauto altijd achter met een volle tank, tenzij anders afgesproken;
 • In de meeste gevallen is de vervangende auto buitenland enkel te gebruiken in het land zelf, u mag hier dus niet de grens mee over. Dient u terug te rijden naar Nederland met deze huurauto? Maak er dan duidelijke afspraken over;
 • Als borgstelling voor een huurauto hebt u vaak een creditcard nodig;
 • Lees voor vertrek naar het buitenland altijd de voorwaarden over onder andere het maximaal aantal dagen vervangend vervoer goed door. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Auto leasen?

Conclusie

Wat te doen bij autopech? Allereerst is uw eigen veiligheid en de veiligheid van uw medepassagiers het belangrijkste. Wanneer iedereen veilig aan de kant van de weg staat, kunt u de hulp inschakelen van bijvoorbeeld de ANWB via de wegenwacht App of uw eigen leasemaatschappij. Dit geldt eventueel ook voor het buitenland. Echter dient u er rekening mee te houden dat in het buitenland andere regels en wetten gelden. Ga goed voorbereid op pad en weet altijd waar u aan toe bent.

Bekijk ons aanbod

Stel eenvoudig online uw private lease auto samen.

Al meer dan 215 klanten beoordelen ons met een 9,2

Inmiddels hebben wij al een groot aantal particulieren geholpen bij hun zoektocht naar de perfecte prive leaseauto. Hierdoor hebben wij een aantal reviews kunnen verzamelen. Benieuwd wat onze klanten over ons te zeggen hebben? Bekijk onze reviews via KlantenVertellen voor PriveLeaseCenter en lees hoe klanten ons ervaren. Your drive is our passion.

Maak kennis met ons team

Onze mobiliteitsadviseurs staan voor u klaar. Maak kennis met het team en lees meer over onze passie.

Service bij PriveLeaseCenter

PriveLeaseCenter is een dienstverlenende organisatie die functioneert als intermediair tussen leasemaatschappijen en u als particulier. Door onze kennis van de markt weten wij altijd de beste privelease oplossing te vinden. Door onze kennis, persoonlijkheid, enthousiasme en onze drive helpen wij onze klanten om de optimale mobiliteitskeuze te maken. Wilt u meer informatie over privelease of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of door te bellen naar 053 – 20 30 150.

Voordelige private lease? PriveLeaseCenter, uw persoonlijke private leasevergelijker.

Helder en transparant

PriveLeaseCenter heeft voor u de meest scherpe actieaanbiedingen en daarmee profiteert u van extra korting op onze reeds zeer scherpe private lease tarieven. Staat uw auto niet tussen de actie auto’s, dan kijkt u gewoon in ons totale aanbod. Tevens breiden wij ons assortiment steeds verder uit. Op zoek naar een bepaald model? Houd dan onze website regelmatig in de gaten!

Private lease aanbod van merken

Het lease aanbod van merken en modellen voor privelease wordt steeds verder uitgebreid en een groot aantal van onze private lease modellen zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar. Tevens kunt u kiezen uit verschillende looptijden en kilometrages en kunt u op onze website ook meteen het leasetarief zien. Vervolgens kunt u eenvoudig de offerte in uw mail aanvragen of meteen vrijblijvend de bestelling plaatsen.

Private lease via ons

Via onze site kunt u eenvoudig zoeken in het aanbod van private lease, de auto samenstellen en vervolgens van uw favoriete auto een private lease offerte aanvragen. Heeft u nog vragen over onze private lease aanbiedingen? Of kunnen wij u ergens anders mee helpen? Neemt u dan gerust contact met ons op. De mobiliteitsadviseurs van PriveLeaseCenter staan u graag te woord en kunnen u adviseren over de verschillende private lease mogelijkheden.