Wanneer kan je een auto leasen?

Bijgewerkt op: 20 februari 2020

Je bent toe aan een nieuwe auto. Of misschien mag je er wel één uitzoeken voor je werk omdat je veel op de weg bent. Dan komt de vraag ‘wanneer kan je een auto leasen?’ natuurlijk gauw in je op. Ook wanneer een lease auto van de zaak voordeliger is dan continu met jouw eigen auto op pad gaan, is de keuze voor zakelijke lease een logische stap. Maar wanneer is een auto leasen voordelig voor jou? En wanneer kom je in aanmerking voor autolease? In dit blogartikel vertellen we jou wat de vereisten zijn voor private lease, maar ook voor zakelijke lease of lease als ZZP’er.

wanneer kan je een auto leasen

Wanneer kan je een auto leasen?

Private lease is de laatste jaren enorm in opkomst. Dat betekent dat het leasen voor jou als particulier ook steeds gemakkelijker wordt. Wil je gaan kiezen voor private lease, dan is het belangrijk dat je dit doet bij een bedrijf, leasemaatschappij of intermediair die is aangesloten bij het Private Lease Keurmerk. Zo weet je zeker dat het bedrijf voldoet aan de gestelde eisen en dat jij, als klant, ook beschermd wordt.

Direct leasen

Maar wanneer kan je een auto leasen als particulier? Waar moet je aan voldoen? De volgende eisen gelden voor particulieren die ervoor kiezen om een auto te leasen via priveleasecenter.nl.

  • We hanteren een minimum leeftijd van 18 jaar. Er zit geen maximum leeftijd aan private lease;
  • Je moet in het bezit zijn van een in Nederland geldig rijbewijs;
  • Je moet in staat zijn om je financiële gegevens af te geven, zowel jouw inkomsten als jouw vaste lasten. Daarbij moet je het minimum inkomen hebben. Op basis hiervan wordt bepaald of je voldoet aan de draagkrachtnorm.

Minimuminkomen

Wanneer kun je een nieuwe auto leasen? Zoals hierboven aangegeven moet je aan het minimum inkomen kunt doen voordat je geaccepteerd zal worden. Dit verschilt per persoon en per auto. De leasemaatschappij zal om een kopie van jouw salarisstrookje vragen, een bankafschrift en je ID-kaart of paspoort. Met deze informatie wordt het financiële risico berekend. Daarbij wordt ook gekeken naar je woonplaats, woonsituatie en eventuele schulden of achterstallige betalingen. Na deze controle ontvang je bericht of je een auto mag en kunt leasen.

Direct leasen

De vraag ‘wanneer kan je een auto leasen?’ kan dus eenvoudig beantwoord worden. Wanneer je voldoet aan de gesteld eisen en een minimuminkomen hebt, dan is het voor jou mogelijk om een auto te leasen voor privé gebruik.

Zoek vooraf altijd uit wat voor jou het handigst is, voordat je een beslissing maakt. Een verkeerde beslissing nemen op basis van een verkeerde inschatting, kan namelijk hoog in kosten gaan oplopen. Bespreek alle voor- en nadelen van jouw persoonlijke situatie bijvoorbeeld door met jouw accountant of belastingadviseur. Ook onze mobiliteitsadviseurs staan graag voor je klaar om je te helpen met alle vragen en onduidelijkheden.

Bekijk ons aanbod

Stel eenvoudig online uw private lease auto samen.

Al meer dan 215 klanten beoordelen ons met een 9,2

Inmiddels hebben wij al een groot aantal particulieren geholpen bij hun zoektocht naar de perfecte prive leaseauto. Hierdoor hebben wij een aantal reviews kunnen verzamelen. Benieuwd wat onze klanten over ons te zeggen hebben? Bekijk onze reviews via KlantenVertellen voor PriveLeaseCenter en lees hoe klanten ons ervaren. Your drive is our passion.

Maak kennis met ons team

Onze mobiliteitsadviseurs staan voor u klaar. Maak kennis met het team en lees meer over onze passie.

Service bij PriveLeaseCenter

PriveLeaseCenter is een dienstverlenende organisatie die functioneert als intermediair tussen leasemaatschappijen en u als particulier. Door onze kennis van de markt weten wij altijd de beste privelease oplossing te vinden. Door onze kennis, persoonlijkheid, enthousiasme en onze drive helpen wij onze klanten om de optimale mobiliteitskeuze te maken. Wilt u meer informatie over privelease of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of door te bellen naar 053 – 20 30 150.

Voordelige private lease? PriveLeaseCenter, uw persoonlijke private leasevergelijker.

Helder en transparant

PriveLeaseCenter heeft voor u de meest scherpe actieaanbiedingen en daarmee profiteert u van extra korting op onze reeds zeer scherpe private lease tarieven. Staat uw auto niet tussen de actie auto’s, dan kijkt u gewoon in ons totale aanbod. Tevens breiden wij ons assortiment steeds verder uit. Op zoek naar een bepaald model? Houd dan onze website regelmatig in de gaten!

Private lease aanbod van merken

Het lease aanbod van merken en modellen voor privelease wordt steeds verder uitgebreid en een groot aantal van onze private lease modellen zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar. Tevens kunt u kiezen uit verschillende looptijden en kilometrages en kunt u op onze website ook meteen het leasetarief zien. Vervolgens kunt u eenvoudig de offerte in uw mail aanvragen of meteen vrijblijvend de bestelling plaatsen.

Private lease via ons

Via onze site kunt u eenvoudig zoeken in het aanbod van private lease, de auto samenstellen en vervolgens van uw favoriete auto een private lease offerte aanvragen. Heeft u nog vragen over onze private lease aanbiedingen? Of kunnen wij u ergens anders mee helpen? Neemt u dan gerust contact met ons op. De mobiliteitsadviseurs van PriveLeaseCenter staan u graag te woord en kunnen u adviseren over de verschillende private lease mogelijkheden.