Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP)

Bijgewerkt op: 22 april 2022

Waarom nu het perfecte moment is om privé een elektrische auto te leasen

Overweegt u om privé een elektrische auto te leasen? Dan is dit het perfecte moment. Sinds juli is namelijk de regeling Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) geopend. Deze regeling is bedoeld voor particulieren die een volledig elektrische personenauto in de kleinere of compacte middenklasse koopt of leaset. In dit blogartikel kijken we naar de regeling zelf, de voordelen en de reden van deze regeling. Ook vertellen we u wat nog meer de voordelen zijn van het leasen van een elektrische auto.

Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP)

De subsidieregeling is voor zowel nieuwe als gebruikte elektrische auto’s. De overheid heeft voor nieuwe elektrische personenauto’s 10 miljoen euro beschikbaar gesteld en voor gebruikte elektrische personenauto’s 7,2 miljoen euro. Als u een nieuwe elektrische auto leaset in 2020/2021 die aan de voorwaarden voldoet, is het subsidiebedrag 4.000 euro en voor een gebruikte elektrische auto ligt het bedrag op 2.000 euro. Dit wordt bij private lease in maandelijkse termijnen uitbetaald.

Waarom deze subsidie?

De overheid wil door middel van de aanschafsubsidie volledig elektrische kleine en compacte middenklasse personenauto’s aantrekkelijker maken. Broeikasgassen worden niet uitgestoten bij elektrische auto’s. Tevens zijn ze energiezuinig, goed voor het klimaat en dragen ze bij aan een schone lucht. Met een elektrische auto draagt u dus zeker een steentje bij op al deze vlakken. Met lagere gebruikskosten, vrijstelling van wegenbelasting en de aanschafsubsidie wordt de aanschaf van een private lease elektrische auto wel erg aantrekkelijk.

Hoe vraag ik deze subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) aan?

De aanvraag  kunt u indienen via uw DigiD. Vanaf 1 juli 2020 is het mogelijk om via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de subsidie aan te vragen.

Meerdere voordelen elektrische auto

Een elektrische auto is beter voor het milieu. Ook als u van snelheid houdt, is een elektrische auto een goede keuze. De meeste elektrische auto’s trekken erg snel op, hebben veel rijcomfort en geven bestuurders een stille ervaring. Een aantal andere voordelen van een elektrische auto leasen op een rijtje zijn:

  • Geen Motorrijtuigenbelasting (MRB), vrijstelling tot 2025;
  • Besparing van de tankkosten;
  • Geen BPM, vrijstelling tot 2025;
  • Lage bijtelling;
  • Milieu-investeringsaftrek (MIA);
  • Voordeliger in onderhoud.

Het bereik mag dan wel minder zijn dan bij bijvoorbeeld een diesel- of benzineauto, maar met een toenemend aantal oplaadpunten door heel Nederland kunt u bijna overal stoppen om de auto hell spin even aan een oplader te hangen. En in de tussentijd is het natuurlijk niet verkeerd om zelf ook even op te laden met een lekker kopje koffie.

Kortom zijn er veel positieve kanten bij het private leasen van een elektrische auto en op veel verschillende vlakken. Met een toenemend aanbod in elektrische auto’s valt de elektrische auto niet meer weg te denken op de Nederlandse wegen. Staat er binnenkort ook een elektrische auto op uw oprit? Bekijk ons aanbod hier!

Bekijk ons aanbod

Stel eenvoudig online uw private lease auto samen.

Al meer dan 215 klanten beoordelen ons met een 9,2

Inmiddels hebben wij al een groot aantal particulieren geholpen bij hun zoektocht naar de perfecte prive leaseauto. Hierdoor hebben wij een aantal reviews kunnen verzamelen. Benieuwd wat onze klanten over ons te zeggen hebben? Bekijk onze reviews via KlantenVertellen voor PriveLeaseCenter en lees hoe klanten ons ervaren. Your drive is our passion.

Maak kennis met ons team

Onze mobiliteitsadviseurs staan voor u klaar. Maak kennis met het team en lees meer over onze passie.

Service bij PriveLeaseCenter

PriveLeaseCenter is een dienstverlenende organisatie die functioneert als intermediair tussen leasemaatschappijen en u als particulier. Door onze kennis van de markt weten wij altijd de beste privelease oplossing te vinden. Door onze kennis, persoonlijkheid, enthousiasme en onze drive helpen wij onze klanten om de optimale mobiliteitskeuze te maken. Wilt u meer informatie over privelease of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of door te bellen naar 053 – 20 30 150.

Voordelige private lease? PriveLeaseCenter, uw persoonlijke private leasevergelijker.

Helder en transparant

PriveLeaseCenter heeft voor u de meest scherpe actieaanbiedingen en daarmee profiteert u van extra korting op onze reeds zeer scherpe private lease tarieven. Staat uw auto niet tussen de actie auto’s, dan kijkt u gewoon in ons totale aanbod. Tevens breiden wij ons assortiment steeds verder uit. Op zoek naar een bepaald model? Houd dan onze website regelmatig in de gaten!

Private lease aanbod van merken

Het lease aanbod van merken en modellen voor privelease wordt steeds verder uitgebreid en een groot aantal van onze private lease modellen zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar. Tevens kunt u kiezen uit verschillende looptijden en kilometrages en kunt u op onze website ook meteen het leasetarief zien. Vervolgens kunt u eenvoudig de offerte in uw mail aanvragen of meteen vrijblijvend de bestelling plaatsen.

Private lease via ons

Via onze site kunt u eenvoudig zoeken in het aanbod van private lease, de auto samenstellen en vervolgens van uw favoriete auto een private lease offerte aanvragen. Heeft u nog vragen over onze private lease aanbiedingen? Of kunnen wij u ergens anders mee helpen? Neemt u dan gerust contact met ons op. De mobiliteitsadviseurs van PriveLeaseCenter staan u graag te woord en kunnen u adviseren over de verschillende private lease mogelijkheden.