Private leasen populair: mijlpaal van 500.000 auto’s

Bijgewerkt op: 2 december 2020

Private leasen wordt een steeds bekender begrip voor Nederlanders. Het aantal mensen dat namelijk privé een auto leaset is nu zo gestegen dat er een nieuw hoogtepunt bereikt is, een mijlpaal voor private lease: ongeveer één op de vier consumenten die in 2021 een auto aanschaft, gaat deze leasen. Van deze groep gaat de helft gebruikmaken van private lease. We zien dat privé leasen erg populair is. In dit blogartikel gaan we in op de populariteit van private lease, de meest gewilde auto’s voor private lease en tot slot zetten we de redenen hiervoor op een rij.


Private lease: 500.000 stuks

Voor 2021 kunnen we het volgende zeggen: naar schatting komt het totale aantal private leaseauto’s in 2021 op meer dan 500.000 stuks. Dit staat gelijk aan elf procent. Van deze leaseauto’s zijn elektrische auto’s erg in trek. Elektrische voertuigen winnen enorm aan populariteit, voornamelijk voor zakelijke lease maar ook privé lease is in opmars. Door de komst van het steeds groeiende aanbod in elektrische auto’s met waardevolle subsidies, wordt het voor de consument daardoor ook steeds toegankelijker om een elektrische auto privé te leasen.

private lease populair


Leasen is populair

Het merendeel van de auto’s in Nederland valt nog steeds onder eigen bezit. Daarentegen blijkt dat elf procent van de Nederlanders zakelijk of privé een auto leaset. Kortom betekent dit 1 miljoen leaseauto’s in Nederland. Onder 35- tot 49-jarigen valt zakelijke lease in de smaak. Bij deze groep is opmerkelijk dat zij wetenschappelijk opgeleid zijn met een twee keer modaal of hoger inkomen.


Meest populaire auto’s

Het is gebleken dat toekomstige kopers van een auto meestal voor een nieuwe of een tweedehandse Toyota gaan. Bij privé lease gaat de voorkeur meestal uit naar een Volkswagen, maar bij zakelijke lease deelt Volkswagen zijn eerste plek met Volvo. De auto’s met de meeste zoekopdrachten voor private lease waren in juli:

  1. Volvo XC40
  2. Kia Niro
  3. Hyundai Kona
  4. Toyota Yaris
  5. Renault Captur
  6. Ford Focus
  7. Fiat 500
  8. Nissan Qashqai
  9. Kia Stonic
  10. Tesla Model 3


Waarom nu private lease?

Privé leasen geeft een hoop voordelen. Je hebt beter inzicht in je maandelijkse autokosten, hoeft je niet druk te maken over onverwachte rekeningen en met een vast inkomen is privé leasen al mogelijk. Tevens krijg je na verlies van de auto een ander of nieuw exemplaar, is het vaak goedkoper dan kopen en is private lease seniorvriendelijk. Dit zijn veel redenen waarom private leasen nu zo populair geworden is. Kortom een hoop redenen om te kiezen voor private lease.

Bent u ondertussen benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Op onze overzichtspagina ziet u alle actieaanbiedingen. Neemt u dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 053-2030150. Liever contact per e-mail? Contact ons dan via privatelease@autoleasecenter.nlPer Whatsapp bereikt u ons tijdens kantooruren op nr. 06-19055620.

Bekijk ons aanbod

Stel eenvoudig online uw private lease auto samen.

Al meer dan 215 klanten beoordelen ons met een 9,2

Inmiddels hebben wij al een groot aantal particulieren geholpen bij hun zoektocht naar de perfecte prive leaseauto. Hierdoor hebben wij een aantal reviews kunnen verzamelen. Benieuwd wat onze klanten over ons te zeggen hebben? Bekijk onze reviews via KlantenVertellen voor PriveLeaseCenter en lees hoe klanten ons ervaren. Your drive is our passion.

Maak kennis met ons team

Onze mobiliteitsadviseurs staan voor u klaar. Maak kennis met het team en lees meer over onze passie.

Service bij PriveLeaseCenter

PriveLeaseCenter is een dienstverlenende organisatie die functioneert als intermediair tussen leasemaatschappijen en u als particulier. Door onze kennis van de markt weten wij altijd de beste privelease oplossing te vinden. Door onze kennis, persoonlijkheid, enthousiasme en onze drive helpen wij onze klanten om de optimale mobiliteitskeuze te maken. Wilt u meer informatie over privelease of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of door te bellen naar 053 – 20 30 150.

Voordelige private lease? PriveLeaseCenter, uw persoonlijke private leasevergelijker.

Helder en transparant

PriveLeaseCenter heeft voor u de meest scherpe actieaanbiedingen en daarmee profiteert u van extra korting op onze reeds zeer scherpe private lease tarieven. Staat uw auto niet tussen de actie auto’s, dan kijkt u gewoon in ons totale aanbod. Tevens breiden wij ons assortiment steeds verder uit. Op zoek naar een bepaald model? Houd dan onze website regelmatig in de gaten!

Private lease aanbod van merken

Het lease aanbod van merken en modellen voor privelease wordt steeds verder uitgebreid en een groot aantal van onze private lease modellen zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar. Tevens kunt u kiezen uit verschillende looptijden en kilometrages en kunt u op onze website ook meteen het leasetarief zien. Vervolgens kunt u eenvoudig de offerte in uw mail aanvragen of meteen vrijblijvend de bestelling plaatsen.

Private lease via ons

Via onze site kunt u eenvoudig zoeken in het aanbod van private lease, de auto samenstellen en vervolgens van uw favoriete auto een private lease offerte aanvragen. Heeft u nog vragen over onze private lease aanbiedingen? Of kunnen wij u ergens anders mee helpen? Neemt u dan gerust contact met ons op. De mobiliteitsadviseurs van PriveLeaseCenter staan u graag te woord en kunnen u adviseren over de verschillende private lease mogelijkheden.