Feit of fabel: Private lease heeft invloed op hypotheek

Bijgewerkt op: 20 februari 2020

Er gaan veel verhalen de ronde over private lease. Zo is er een gerucht dat wanneer u kiest voor private lease, u niet langer meer een hypotheek op kunt nemen. Dat u door autolease met een BKR codering achterblijft. Wij krijgen hier ook regelmatig vragen over. Want heeft private lease invloed op de hypotheek? Twijfelt u over private lease? Hypotheek die verlaagt wordt, een BKR registratie ontvangen? In dit blog vertellen wij u er alles over.

private lease

Autolease met BKR codering

Wanneer u ervoor kiest om een auto te leasen voor privégebruik is het mogelijk om te kiezen voor een auto met BKR registratie. Veel mensen denken dat autolease met BKR codering negatief is. Maar niets is minder waar. Wanneer u geen financiële achterstanden hebt, is deze BKR registratie juist een bewijs van goed financieel gedrag. Of u nu kiest voor een auto met of een auto zonder BKR registratie, de betalingsverplichting zal hetzelfde blijven.

Bekijk het private lease aanbod

BKR bij private lease

In februari 2016 is er een officieel Keurmerk Private Lease in het leven geroepen. Iedere aanbieder die voldoet aan dit keurmerk laat leasecontracten registreren bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) of een ander bedrijf dat hierin is gespecialiseerd. Het bedrag wat geregistreerd staat bij BKR of een soortgelijk bedrijf is bepaald op basis van de volgende formule:
Maandelijkse leaseprijs x looptijd in maanden x 65%
Dit bedrag wordt rond 30 dagen na aflevering van de auto aan het gespecialiseerde bedrijf doorgegeven. Dus op de vraag ‘Wordt private lease geregistreerd bij het BKR?’ kan bevestigend worden geantwoord, mits het leasebedrijf dit in zijn voorwaarden heeft staan.

BKR en hypotheek

Private lease en hypotheek

Het hebben van een BKR registratie kan gevolgen hebben voor het verkrijgen van andere leningen. Denk bijvoorbeeld aan het verkrijgen van een hypotheek of persoonlijk krediet. Een autolease met BKR codering wordt namelijk gezien als een langdurige betalingsverplichting. Wanneer het leasebedrag vergeleken zal worden met de hoogte van de hypotheek, zal u zien dat het om een relatief klein bedrag gaat wat geregistreerd zal worden (afhankelijk van de hoogte van het maandbedrag van uw private lease-overeenkomst). Dit beschermt u voor een te hoge hypotheek en alleen als u een maximale hypotheek wilt nemen, wordt de hoogte beperkt door de BKR Registratie van het private leasecontract.
Let op! In de praktijk blijkt dat niet iedere kredietverstrekker op dezelfde manier omgaat met het hebben van een BKR registratie door autolease. Wanneer u eerst een hypotheek afsluit om vervolgens een auto voor privégebruik te leasen, is er vaak geen probleem. Bij een omgekeerde volgorde zullen kredietverstrekkers een bedrag van het maximaal te krijgen hypotheekbedrag afhalen. Daarom is het belangrijk om dit altijd vooraf met uw hypotheekadviseur te bespreken.
Dus heeft private lease invloed op de hypotheek? Het antwoord op deze vraag is ‘ja’, maar de impact van een leaseauto met BKR codering is erg afhankelijk van de kredietverstrekker.

Bekijk het private lease aanbod

Conclusie

Wordt private lease geregistreerd bij BKR? Het antwoord op deze vraag is duidelijk. Het is afhankelijk van de aanbieder van de auto of de leasedeal wordt geregistreerd bij het BKR. Daarnaast heeft private lease ook invloed op de hoogte van uw hypotheek. Maar de verschillen in hypotheken zijn afhankelijk van de kredietverstrekker. Iedere verstrekker hanteert namelijk zijn eigen regels en voorwaarden.
Mocht u een auto willen leasen voor privégebruik en bent u van plan om op korte termijn een huis te gaan kopen? Dan kunt u het beste even contact opnemen met uw hypotheekadviseur. Hij kan u alles vertellen over de mogelijke gevolgen en beperkingen.

Bekijk ons aanbod

Stel eenvoudig online uw private lease auto samen.

Al meer dan 215 klanten beoordelen ons met een 9,2

Inmiddels hebben wij al een groot aantal particulieren geholpen bij hun zoektocht naar de perfecte prive leaseauto. Hierdoor hebben wij een aantal reviews kunnen verzamelen. Benieuwd wat onze klanten over ons te zeggen hebben? Bekijk onze reviews via KlantenVertellen voor PriveLeaseCenter en lees hoe klanten ons ervaren. Your drive is our passion.

Maak kennis met ons team

Onze mobiliteitsadviseurs staan voor u klaar. Maak kennis met het team en lees meer over onze passie.

Service bij PriveLeaseCenter

PriveLeaseCenter is een dienstverlenende organisatie die functioneert als intermediair tussen leasemaatschappijen en u als particulier. Door onze kennis van de markt weten wij altijd de beste privelease oplossing te vinden. Door onze kennis, persoonlijkheid, enthousiasme en onze drive helpen wij onze klanten om de optimale mobiliteitskeuze te maken. Wilt u meer informatie over privelease of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of door te bellen naar 053 – 20 30 150.

Voordelige private lease? PriveLeaseCenter, uw persoonlijke private leasevergelijker.

Helder en transparant

PriveLeaseCenter heeft voor u de meest scherpe actieaanbiedingen en daarmee profiteert u van extra korting op onze reeds zeer scherpe private lease tarieven. Staat uw auto niet tussen de actie auto’s, dan kijkt u gewoon in ons totale aanbod. Tevens breiden wij ons assortiment steeds verder uit. Op zoek naar een bepaald model? Houd dan onze website regelmatig in de gaten!

Private lease aanbod van merken

Het lease aanbod van merken en modellen voor privelease wordt steeds verder uitgebreid en een groot aantal van onze private lease modellen zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar. Tevens kunt u kiezen uit verschillende looptijden en kilometrages en kunt u op onze website ook meteen het leasetarief zien. Vervolgens kunt u eenvoudig de offerte in uw mail aanvragen of meteen vrijblijvend de bestelling plaatsen.

Private lease via ons

Via onze site kunt u eenvoudig zoeken in het aanbod van private lease, de auto samenstellen en vervolgens van uw favoriete auto een private lease offerte aanvragen. Heeft u nog vragen over onze private lease aanbiedingen? Of kunnen wij u ergens anders mee helpen? Neemt u dan gerust contact met ons op. De mobiliteitsadviseurs van PriveLeaseCenter staan u graag te woord en kunnen u adviseren over de verschillende private lease mogelijkheden.