Jongeren kiezen steeds vaker voor een lease auto

Bijgewerkt op: 10 april 2020

Over het algemeen zijn de meeste jongeren geïnteresseerd in de nieuwste technologieën. Denk aan smartphones, games en andere zaken. Maar ook op het gebied van mobiliteit willen jongeren voorop lopen. Dit geldt ook voor het leasen van een auto. Het blijkt namelijk dat jongeren hier graag voor kiezen! Echter gaat hun voorkeur wel uit naar andere modellen dan bij de oudere autobestuurder.

Jongeren & Mobiliteit

‘Jongeren & Mobiliteit’ is een onderzoek dat met regelmaat wordt uitgevoerd in de vier grote steden van ons land én in diverse provincies. Hieruit blijkt dat jongeren weinig behoefte hebben aan níéuwe mobiliteit ten opzichte van de huidige mobiliteitsoplossingen. Zij kiezen dus nog altijd voor een auto of scooter. Met een elektrische fiets hoeft u bij een jongere niet aan te komen, deze is volgens hen namelijk typisch iets voor ouderen. Het openbaar vervoer? Dat levert alleen maar problemen op. Of u komt te laat op uw afspraak, of soms zelfs helemaal niet.

Kies uw lease auto

 

Jongeren kiezen nog altijd graag voor auto’s. Al zijn er ook voldoende jongeren die toch voor bijvoorbeeld de trein kiezen omdat zij dan tenminste online kunnen zijn (en blijven). De aanname dat jongeren zich erg bezig houden met ‘sharification’ (het delen van een samen gekocht of gehuurd product), blijkt door het onderzoek ‘Jongeren & Mobiliteit’ geheel onterecht. Jongeren willen namelijk veel liever een auto voor henzelf.

De Vereniging van Nederlandse Leasemaatschappijen

Een ander onderzoek, die van De Vereniging van Nederlandse Leasemaatschappijen, bevestigt een afname van autobezit onder jongeren tussen 18 en 30 jaar. Wel geven ze aan in de toekomst een eigen auto te willen. Jonge zakelijke rijders hebben zelfs een ambitieus toekomstbeeld over de invulling van hun mobiliteit. Het uitstel van autobezit heeft te maken met het feit dat jongeren autobezit nog niet vinden passen in hun huidige levensfase. Maar de wens om een auto te bezitten neemt toe zodra er een stap op het gebied van carrière is gemaakt, of ontwikkeling op persoonlijk gebied plaatsvindt.

LeasePlan

LeasePlan Nederland heeft ook onderzoek gedaan naar dit onderwerp. Ook zij geven aan dat jongeren nog altijd interesse hebben in auto’s. Al zouden ze wel een andere leaseauto uitzoeken dan hun ouders. Jongeren kiezen sneller voor een hatchback of cabriolet. Ouderen gaan juist voor een station of MPV. Eén op de drie jongeren vindt een auto belangrijk in de secundaire arbeidsvoorwaarden.

De kosten van het leasen van een auto wordt door een groot deel van de jongeren wel verkeerd ingeschat. Maar liefst driekwart van de jongeren doet een schatting die onder de daadwerkelijke kosten van een auto liggen. Wat betreft reistijd naar het werk zou de helft van de jongeren volgens LeasePlan niet langer dan een half uur onderweg willen zijn. Slechts 5% vindt een reistijd tot anderhalf uur acceptabel.

Kies uw lease auto

Bekijk ons aanbod

Stel eenvoudig online uw private lease auto samen.

Al meer dan 215 klanten beoordelen ons met een 9,2

Inmiddels hebben wij al een groot aantal particulieren geholpen bij hun zoektocht naar de perfecte prive leaseauto. Hierdoor hebben wij een aantal reviews kunnen verzamelen. Benieuwd wat onze klanten over ons te zeggen hebben? Bekijk onze reviews via KlantenVertellen voor PriveLeaseCenter en lees hoe klanten ons ervaren. Your drive is our passion.

Maak kennis met ons team

Onze mobiliteitsadviseurs staan voor u klaar. Maak kennis met het team en lees meer over onze passie.

Service bij PriveLeaseCenter

PriveLeaseCenter is een dienstverlenende organisatie die functioneert als intermediair tussen leasemaatschappijen en u als particulier. Door onze kennis van de markt weten wij altijd de beste privelease oplossing te vinden. Door onze kennis, persoonlijkheid, enthousiasme en onze drive helpen wij onze klanten om de optimale mobiliteitskeuze te maken. Wilt u meer informatie over privelease of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of door te bellen naar 053 – 20 30 150.

Voordelige private lease? PriveLeaseCenter, uw persoonlijke private leasevergelijker.

Helder en transparant

PriveLeaseCenter heeft voor u de meest scherpe actieaanbiedingen en daarmee profiteert u van extra korting op onze reeds zeer scherpe private lease tarieven. Staat uw auto niet tussen de actie auto’s, dan kijkt u gewoon in ons totale aanbod. Tevens breiden wij ons assortiment steeds verder uit. Op zoek naar een bepaald model? Houd dan onze website regelmatig in de gaten!

Private lease aanbod van merken

Het lease aanbod van merken en modellen voor privelease wordt steeds verder uitgebreid en een groot aantal van onze private lease modellen zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar. Tevens kunt u kiezen uit verschillende looptijden en kilometrages en kunt u op onze website ook meteen het leasetarief zien. Vervolgens kunt u eenvoudig de offerte in uw mail aanvragen of meteen vrijblijvend de bestelling plaatsen.

Private lease via ons

Via onze site kunt u eenvoudig zoeken in het aanbod van private lease, de auto samenstellen en vervolgens van uw favoriete auto een private lease offerte aanvragen. Heeft u nog vragen over onze private lease aanbiedingen? Of kunnen wij u ergens anders mee helpen? Neemt u dan gerust contact met ons op. De mobiliteitsadviseurs van PriveLeaseCenter staan u graag te woord en kunnen u adviseren over de verschillende private lease mogelijkheden.