Is auto leasen verstandig? Hoe werkt auto leasen privé?

Bijgewerkt op: 10 april 2020

Hoe werkt auto leasen privé? Is auto leasen verstandig? Wat kost auto leasen privé? Vragen waar wij antwoord op geven voor jou. Ben je van plan om een auto te leasen? Bekijk hier hoe het werkt en wat de opties zijn.

is auto leasen verstandig

Hoe werkt auto leasen privé?

Tanken, onderhoud en nog veel meer, iedereen kent het wel. Een auto is een flinke kostenpost. Bij het leasen van een auto betaal je iedere maand een vast bedrag. Eigenlijk huur je een auto. Je bent namelijk geen eigenaar van de auto. Je kan zelf bepalen hoe lang je de auto leaset. Als de looptijd voorbij is, lever je de auto weer in bij de leasemaatschappij, of je neemt de auto over. Ook rijd je al met een bedrag onder 200 euro per maand in een lease-auto. Als zzp’er is het ook mogelijk om privé een auto te leasen. Maar is auto leasen verstandig? We leggen het je graag uit.

Direct leasen

Is auto leasen verstandig?

85% van alle autobezitters in Nederland weet niet wat hij maandelijks kwijt is aan zijn auto. Met private lease heb je inzicht in je autokosten. Sommige auto’s zijn zelfs goedkoper om te leasen dan om te kopen met eigen geld. Koop je met geleend geld, dan is het private lease meestal goedkoper. Het beperkt wel je voordeel als je al veel schadevrije jaren hebt. Ook hoef je je niet druk te maken over onverwachte garagerekeningen en over het inruilen of verkopen van je auto bij private leasen. Private lease kent meerdere voordelen. Je hebt namelijk ook geen spaargeld nodig. Wat je wel nodig hebt is een vast inkomen. Tevens is private leasen een goede optie voor de oudere consumenten. Wat namelijk vaak voorkomt is dat oudere consumenten geen of moeilijk geld kunnen lenen bij kredietverstrekkers.

Ook kent private lease beperkingen. Sluit je namelijk een lening af voor de aankoop van je auto, beperk je wel je hypotheek. Ook moet je zelf uitzoeken bij welke autoverzekering je het goedkoopst uit bent. Check ook gelijk wat je autoverzekering allemaal dekt, als je schade hebt kan het zijn dat je zelf moet opdraaien voor de kosten. Daarnaast heb je als auto-eigenaar te maken met afschrijvingskosten van de auto. Als je wilt investeren in een nieuwe benzine- of dieselauto vermogensschade met zich mee (zoals een gedaalde inruilwaarde).

Dus is auto leasen verstandig? Private lease brengt een hoop voordelen met zich mee, maar er zijn ook een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Wij hopen dat je nu een beter overzicht heeft van alle positieve en negatieve kanten van leasen.

Direct leasen

Wat kost auto leasen privé?

Voor elke auto zijn de kosten natuurlijk verschillend per maand. Je kan een pakket samenstellen en toevoegen wat je belangrijk vindt. Bij PriveLeaseCenter werken we met Alphabet Private Lease en met Just Lease.

Bij Alphabet Private Lease is de pakketsamenstelling compacter dan bij Just Lease. Just Lease biedt namelijk verschillende opties die je erbij kan selecteren. Een voorbeeld hiervan is het opgeven van schadevrije jaren. Bij Just Lease werkt namelijk de regeling dat je niks extra’s hoeft te betalen als je zes of meer jaren schadevrij rijdt. Bij vijf schadevrije jaren komt er een bedrag van 15 euro per maand bij en bij minder dan vijf schadevrije jaren komt er een bedrag van 25 euro per maand bij. Beide partijen bieden verschillende auto’s aan, met het grote aanbod zit er voor iedereen wel wat interessants bij. Just Lease biedt de goedkoopste leaseauto’s aan die beginnen bij 194 euro per maand (Peugeot 108). Alphabet Private Lease zit iets hoger qua maandbedrag, maar dit verschilt natuurlijk per auto. Ook kunt u bij Alpabet Private Lease het aantal kilometers per jaar aangeven en bij Just Lease het aantal kilometers per maand. Tot slot heeft Alpabet Private Lease elke maand een actieauto.

is leasen verstandig

Hoe kan ik auto leasen?

Een auto leasen bij PriveLeaseCenter is heel eenvoudig. We hebben een groot aantal auto’s in ons aanbod en deze blijft continu groeien. Wanneer je jouw favoriete merk of model hebt gevonden, kun je deze samenstellen met de opties die je zelf wenselijk acht. Zo maak je de auto compleet naar jouw wensen en dromen. Mocht je nog niet helemaal weten welke auto je wilt leasen, dan is het ook mogelijk om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Onze mobiliteitsadviseurs op het gebied van private lease staan graag voor u klaar om u op weg te helpen in de meest ideale auto.

Vervolgens kunt u eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen of direct een bestelling plaatsen. Zodra de offerte is omgezet in een bestelling, of direct een bestelling is geplaatst, zul je in een financiële screening terecht komen. Hierbij wordt gekeken of je voldoet aan de draagkrachtnorm die nodig is om een auto te kunnen leasen. Zodra dit is goedgekeurd, zal de auto worden klaargezet en kun je genieten van de auto!

Direct leasen

Bekijk ons aanbod

Stel eenvoudig online uw private lease auto samen.

Al meer dan 215 klanten beoordelen ons met een 9,2

Inmiddels hebben wij al een groot aantal particulieren geholpen bij hun zoektocht naar de perfecte prive leaseauto. Hierdoor hebben wij een aantal reviews kunnen verzamelen. Benieuwd wat onze klanten over ons te zeggen hebben? Bekijk onze reviews via KlantenVertellen voor PriveLeaseCenter en lees hoe klanten ons ervaren. Your drive is our passion.

Maak kennis met ons team

Onze mobiliteitsadviseurs staan voor u klaar. Maak kennis met het team en lees meer over onze passie.

Service bij PriveLeaseCenter

PriveLeaseCenter is een dienstverlenende organisatie die functioneert als intermediair tussen leasemaatschappijen en u als particulier. Door onze kennis van de markt weten wij altijd de beste privelease oplossing te vinden. Door onze kennis, persoonlijkheid, enthousiasme en onze drive helpen wij onze klanten om de optimale mobiliteitskeuze te maken. Wilt u meer informatie over privelease of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of door te bellen naar 053 – 20 30 150.

Voordelige private lease? PriveLeaseCenter, uw persoonlijke private leasevergelijker.

Helder en transparant

PriveLeaseCenter heeft voor u de meest scherpe actieaanbiedingen en daarmee profiteert u van extra korting op onze reeds zeer scherpe private lease tarieven. Staat uw auto niet tussen de actie auto’s, dan kijkt u gewoon in ons totale aanbod. Tevens breiden wij ons assortiment steeds verder uit. Op zoek naar een bepaald model? Houd dan onze website regelmatig in de gaten!

Private lease aanbod van merken

Het lease aanbod van merken en modellen voor privelease wordt steeds verder uitgebreid en een groot aantal van onze private lease modellen zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar. Tevens kunt u kiezen uit verschillende looptijden en kilometrages en kunt u op onze website ook meteen het leasetarief zien. Vervolgens kunt u eenvoudig de offerte in uw mail aanvragen of meteen vrijblijvend de bestelling plaatsen.

Private lease via ons

Via onze site kunt u eenvoudig zoeken in het aanbod van private lease, de auto samenstellen en vervolgens van uw favoriete auto een private lease offerte aanvragen. Heeft u nog vragen over onze private lease aanbiedingen? Of kunnen wij u ergens anders mee helpen? Neemt u dan gerust contact met ons op. De mobiliteitsadviseurs van PriveLeaseCenter staan u graag te woord en kunnen u adviseren over de verschillende private lease mogelijkheden.